Az hogy lehet, hogy az adatok alapján minimum ugyanannyi, de inkább több a covid fertőzött most, kb. 60%-os átoltottsággal az országban (meg külföldi országokban is), mint tavaly, amikor senki nem volt beoltva?
"Nem pont ez lenne az oltás lényege, hogy kevesebb legyen a fertőzött és “leküzdjük” a vírust, ahogy mondják?"
Nem. Az, hogy lassabban terjedjen és a fertőzöttek sokkal enyhébb lefolyással megússzák.
Másrészt tavalyhoz képest van most egy sokkal virulensebb delta variáns.
Tudom, hogy az oltottak is megfertőződhetnek és tovább is adhatják, csak szerintem pont az lenne az oltások lényege, hogy ne kapja el az ember és ne is fertőzzön. Tudtommal azon oltások esetében, amiket gyerekként kaptunk, ez így is van.
Csak mert olvasgattam nemrég a híreket és megy a riogatás, hogy nagyon nő a fertőzöttek száma, rossz a helyzet, elképzelhető hogy korlátozások lesznek stb. De ha meg hat az oltás és a fertőzöttek nagy része enyhe tüneteket mutat csak, akkor minek kellenének korlátozások? Az meg ugye a másik, hogy az oltottakat soha nem tesztelik, pedig köztudott, hogy ők is fertőzhetnek.
"Tudtommal azon oltások esetében, amiket gyerekként kaptunk, ez így is van."
Nem, nem így van.
Az oltás lényege pont az, hogy ha megfertőződsz, akkor a szervezeted már felismerje a betegséget és könnyebben legyőzze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!