Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az miért fáj másoknak ha...

Az miért fáj másoknak ha engem nem érdekel a covid, se a covid vakcina?

Figyelt kérdés
Engem az elmúlt 2 év alatt nem változtatott meg semmi téren a covidos mizéria. Jövök-megyek, találkozok ismerősökkel, puszi, pacsi, stb... Az elmúlt 2 évben rengeteg emberrel találkoztam, de eszembe sem jutott, hogy a covid így meg úgy. Voltam náthás, fájt a torkom, de semmivel sem több, mint régen. Éppen ezért a vakcina sem érdekel, nem oltatok be magam, nincs rá okom. Ma kérdezte egy ismerősöm, hogy be vagyok-e már oltva, rávágtam, hogy természetesen nem, minek? Mire ő elkezdett okoskodni, hogy hát minek? Hogy ne fertőzzek meg másokat. Pedig ez hülyeség, az oltott is fertőz és meg is betegszik. Ráadásul igyekszek politika és covidmentes életet élni, nem érdekel a vírus, se az oltás. Felőlem más bele is gebedhet, akkor sem oltatom be magam, nincs szükséges ilyen szennyekre a szervezetemben. Sose tudni mi bajom lehetne tőle, nálam ez nem is fog változni. Ha engem akarna a covid, már 100% megtalált volna, amennyit én emberek között vagyok, utazok ide-oda, társaságokban ahol köhögnek, fulladnak, taknyolnak. 2 év alatt olyan nincs, hogy nem, pedig kezet se mosok csak 1 nap egyszer és egy maszkot használtam tavaly 1 évig, sosem mostam.
2021. okt. 26. 23:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%

Nekem egyik ismerősömet elvitte a covid, be volt oltatva, volt ellenanyaga. Kórházba került, 2 hétig lélegeztetőn volt, onnan vették le. Oltott ismerőseim körében egyre több a covid-os, van akit nem terhel meg de jellemzően ágynak dönti a többséget. Súlyosabb eset csak 1-2 volt eddig. Oltatlan ismerőseimnek semmi baja, ahogyan nekem sem. Viszont van olyan, nem is egy, főleg női ismerősöm/munkatársam, akiknél a vakcina csúnyán felborította a hormonháztartást (menstruációs ciklusnál lehet leginkább észrevenni), megemelte a nyugalmi állapoti pulzus/vérnyomást (gyógyszeres kezelésre szorul azóta munkatársam!) meg ilyen "finomságok".

Szóval tartom magam ahhoz, mint év elején, hogy ezek a vakcinák nem állítanak meg semmit, nem akadályoznak meg semmit. Ugyanúgy kórházba / koporsóba tudsz kerülni. Egyedül az immunrendszered képes / nem képes legyűrni könnyen a vírust, mindegy, hogy oltatsz vagy sem. És nem a számmisztikának meg mismásolt statisztikáknak, megmondóembereknek hiszek, hanem annak, amit látok/tapasztalok. De kinek mi...van akit az nyugtat meg, hogy beoltatta magát, hát egészségére, engem nem zavar.

2021. okt. 27. 16:44
 12/18 anonim ***** válasza:
12%

11

Az immunrendszer képes legyőzni a vírust, DE az oltás egérutat ad neki.

Mindannyian tudjuk, hogy mire jók az oltások és zanzásítva azt is, hogyan működnek.

Szerinted a COVID oltások miben mások? Mire gondolsz, hogyan ronthatták szerinted el őket, illetve melyikeket?

Érdekes a nem reprezentatív ismerősi körre való hivatkozás. Én pont más tapasztalok családban, munkatársak körében és baráti körben. Kimagasló az átoltottság és egyetlen, pár hónapra felborult menszesz ciklusról tudok. Jómagam Sinopharmmal és Pfizerrel vagyok oltva. Karfájdalom volt, semmi más.

2021. okt. 27. 16:54
 13/18 anonim ***** válasza:
62%
Viszont ha az immunrendszer a lényeg és az oltottnak egérutat ad az oltás és őt megvédi a súlyos betegségtől, de ő maga is terjesztheti, akkor miért nem mindegy nekik, hogy én beoltatom magam vagy sem? Miért nem mindegy, hogy oltottól vagy oltatlantól kapja el?
2021. okt. 27. 17:09
 14/18 anonim ***** válasza:
28%

Az oltott jóval kisebb eséllyel fertőz, jóval kevesebb ideig. Kisebb eséllyel kerül kórházba, így kisebb eséllyel foglalja a helyet ott mások elől. Ha jóval kevesebb vírus termelődik a szervezetében, az azt is jelenti, hogy kisebb az esély arra, hogy benne keletkezzen mutáció.

Ez színtiszta logika középsulis biosz alapján. Ha valamivel nem értetek egyet ebből, akkor mi az? A nem reprezentatív saját ismerősi kör nem válasz.

Nem az immunrendszer a lényeg, annak segíteni kell, mert többféleképpen is hibázhat illetve cselezheti őt ki a vírus.

2021. okt. 27. 17:33
 15/18 anonim ***** válasza:
85%

"Nem az immunrendszer a lényeg, annak segíteni kell, mert többféleképpen is hibázhat illetve cselezheti őt ki a vírus"

A mondat eleje egy oltári nagy f*szság. Dehogynem, pont hogy az a lényeg. Szerinted a vakcina ment meg? Dehogy. Az oltás következtében az immunrendszer a vírus azon kis darabkáját, amit belőnek felismeri, majd megpróbálja kiiktatni és ellenanyagot termelni, memóriasejtekkel megjegyeztetni egy időre ezen eseménysort (beleértve a vírus szekvenciákat is).

Ugyanez történik oltatlanként is. Oltottként annyi "előny" lenne, hogy hamarabb detektálja a szervezet a vírust és megpróbálja hatástalanítani. Na, ez sok hagyományos oltás esetében működik is, az influenza és a covid esetében nem igazán, vagy csak elenyésző százalékban. Nincs semmilyen konkrét bizonyíték a hatásosságra, csak egy spekuláció (hiszen honnan tudni, hogy az adott személy oltottként/oltatlanként, ugyanazon körülmények között hogyan reagálna a vírusra, ha találkozna vele). Valamennyi hatásossága természetesen van de a mellékhatásokat tekintve mérlegelni kell, hogy megéri-e. Vannak esetek (pl. extra veszélyeztetett személyek) amikor érdemes, de magamat tekintve inkább kihagyom.

Esetleg ha lesz egy értelmes covid vakcina, amely tényleg képes megakadályozni a súlyos/középsúlyos eseteket (beleértve a halált is), akkor esetleg elgondolkodom rajta, hogy oltassam-e magam (és persze nem évente 3-4x, csak egyszer, maximum kétszer).

2021. okt. 27. 18:05
 16/18 anonim ***** válasza:
20%

Miért, milyen mellékhatása van az oltásnak? Nem több, mint egy Advil Ultrának vagy akármilyen más gyógyszernek, amit az ember beszed. Szemben a long COVID-dal??

De igen, engem az oltás ment meg, ha mégis tünetes leszek, akkor a Favipiravir vagy egyéb, a vírusra ható gyógyszer.

Az immunrendszerrel kapcsolatban az a baj, hogy az ember elfelejti, hogy az emberi szervezet (és az immunrendszer) sokszor nem működik megfelelően és korrigálásra szorul.

2021. okt. 28. 00:22
 17/18 anonim ***** válasza:
16%
Aki lepontozta a 10-es válaszom, az szeretné ha leállna az ellátás, szeretné ha meghalnának pl. a nagyszülei, vagy pedig soknak tartja a napi 1 kézmosást is? Vagy mi volt a gond pontosan?
2021. okt. 28. 07:49
 18/18 anonim ***** válasza:
57%

"kezet se mosok csak 1 nap egyszer és egy maszkot használtam tavaly 1 évig, sosem mostam." Járványtól teljesen függetlenül ez pfujbaszki. Ne legyél már gusztustalan.

A többihez nem szólok hozzá, felesleges lenne.

2021. okt. 28. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!