Abortált emberi magzatok szövetei
Egyes oltásellenes oldalak azt állítják, hogy egyes oltóanyagokban (pl. az MMR-ben) abortált emberi magzatok szövetei találhatóak. „Humán diploid sejteken előállított” olvasható a tájékoztatóban, nem az összetevők között, hanem az egyik összetevő lábjegyzetében szerepel.
Vírus szaporításához valamilyen élő médium kell, a vírusok önmagukban ugyanis nem szaporodóképesek. Ezek szaporításához emberi eredetű ”sejtvonalakat” használnak. Nem részei emberi szervezetnek, soha nem is voltak azok: ezek szekunder sejtvonalak, amiket mesterségesen tartanak fent és egy laborban hozzák létre őket. Ezen szövetek nem emberi magzatból származnak, hanem egy laboratóriumból. Az MRC-5-ös sejtvonalat a ’60-as években egy abortumból nyert szövetből nyerték egyetlen alkalommal, a továbbiakban korlátlan számban gyártható megfelelő sejtvonal belőle⁵.
Egyrészt azért, mert fiatal vagyok, ráadásul kivételesen jó az immunrendszerem. Mondjuk meg is teszek érte mindent, nem sok embert ismerek, aki nálam egészségesebben élne.
Körülöttem, akik beoltatták magukat, sokuknak lett kisebb-nagyobb problémája az oltástól, ami azóta is tart. Érdekesnek tartom, hogy nem ismerek senkit, aki kérné a harmadikat, számomra ez elgondolkodtató. Viszont a környezetemben többen elkapták a vírust, mind enyhe tünetekkel vagy tünetmetesen.
Szóval úgy gondolom, az én esetemben a vírus (amit nem is biztos, hogy elkapok), kisebb kockázatot jelent, mint a vakcina esetleges mellékhatásai. Nem kockáztatnám a tökéletesen működő szervezetemet, egészségemet.
Emellett tartok a lehetséges következményektől, illetve nem tartom hitelesnek a média kommunikációját, tele van ellentmondásokkal, egyéni politikai érdekekkel. Egyébként sem gondolom, hogy bárkinek érdeke lenne az átlagember egészsége.
Ettől függetlenül nem ítélem el, aki beoltatja magát, ha rosszabb állapotban lennék, idős lennék, krónikus beteg lennék, én is beoltatnám magam. Minenki dönthet a saját belátása szerint, mindenki maga ismeri a saját szervezetét.
Nem vagyok egyébként aluliskolázott, meg a chipes összeesküvés-elméleteket sem veszem komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!