7-8 hónapja estem át covidon, időközben be is lettem oltva, most beteg vagyok és náthás de már egy hete nincs nagyon javulás, betudható a dolog poszt covid szindrómának?
Ha, megfázok, náthás leszek, elkapok valami bacit, vírust(de nem covidos vagyok) akkor lehetséges, hogy a post covid miatt nehezebben megy a gyógyulás?
Már 6 napja beteg vagyok, torokfájással kezdődött az egész, ami aztán 2-3 nappal később véget is ért, utánna jött az orrfújás, orrdugulás és a gyengeség meg a rossz közérzet.
Mindent elkövettem a gyógyulás érdekében és drasztikusan nem javult az állapotom(azért valamennyit nyilván szerencsére:D)
De úgy érzem, hogy úgy igazán toppon csak úgy 5-7 nap múlva lennék
Sosem voltam betegeskedő típus, egyedül a covid tudott megviselni, azelőtt szerintem vagy 5 évig nem is voltam beteg(max náthás egy-két napig)
Lehetséges, hogy a post covid miatt gyógyulok most nehezebben és amiatt sikerült ilyen könnyen lebetegednem?
Még fontos infó lehet, hogy a betegséget úgy kaphattam el valakitől akivel együtt voltam mert ő is hasonló tüneteket produkált, mint én, valamint az édesanyja is
A válaszokat előre is köszönöm!
Beoltattam magam, azóta voltam náthás, ugyanúgy gyógyulok, mint előtte. Logikus, hogy azért vagy betegebb, mert a karanténok+maszk miatt nem találkozott a szervezeted sokáig vírussal, elfelejtette az immunválaszokat.
Egyébként mit tettél a gyógyulás érdekében?
Gyógyulás érdekében pihentem amennyit csak tudtam(az egyetemre maszkban be kellett járnom, nem játszhattam el a hiányzásaimat) remgeteg c vitamint szedtem, neocitran, tea, húsleves rengeteg zöldséggel, lightos kajákat ettem, minden reggel lehúztam tömény citromlevet gyömbérreszelékkel, még fokhagymát is nyeltem mellé:D
Rengeteg vizet ittam
Érzem, hogy javuló tendenciát mutatok betegség terén
De nagyon lassú ez a gyógyulás..:D
Nem hiszem hogy post covid szindróma. Azok nem ilyen tünetek, hanem inkább szívritmuszavarok, vérnyomásingadozás, szédülés, ízületi bántalmak, érzékelés kiesés, hajhullás stb.
Nálunk az oviból hozott haza hasonló bajt a gyerkőc, mi is oltva vagyunk és 3 hétig benne voltunk az óvodás takonykórban (közben teszteltettem, nem covid volt).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!