Utazás miatt kérném, nem érdekel, hogy hatásos-e vagy sem. Mik ezzel a tapasztalatok? Kiharcolhatom hogy nyomják belém? Ezt még mindig jobb ötletnek tartom, mint külföldön 2db Pfizer.
A Szputnyik és a Janssen egyaránt vektorvakcinák és a Janssen ugyanazt az adenovírust használja hordozóként, mint az első Szputnyik oltás. Az immunrendszer elpusztítaná a hordozóvírust, mielőtt a vakcina kifejtené a hatását. Ez Téged ugyan nem érdekel, de emiatt orvosszakmailag hibás lenne a vakcinaválasztás és ezért nem fogják beadni.
2021. szept. 7. 07:33
2/9 A kérdező kommentje:
Olvastam több Facebook csoportban hogy beadták. Azért kérdezem mik a tapasztalatok. Van olyan ország, ahol vektorra vektort oltanak. Igazából nekem ebből az jön le, hogy sok orvos csak játsza az eszét, de fogalma sincs senkinek, hogy mi a jó és mi nem :(.
2021. szept. 7. 10:41
3/9 krwkco válasza:
"Van olyan ország, ahol vektorra vektort oltanak."
AsztraZenecára lehet Szputnyikot vagy Johnsont adni. Vagy fordítva sincs gond. Mert az AsztraZeneca csimpánz adenovírust használ, a másik 2 meg emberit.
"sok orvos csak játsza az eszét, de fogalma sincs senkinek, hogy mi a jó és mi nem :(."
Arra alapozzák ezt a szabályt, hogy ha a szervezetbe bekerül egy bizonyos vírus, akkor az immunrendszer felkészül rá s másodszorra nagy részüket elpusztítja, mielőtt bejutnának a sejtekbe. Ezért az ugyanolyan adenovírusokba csomagolt Sars-2 fehérje kód másodszorra hatástalan. És ez "nem jó".
2021. szept. 7. 11:18
4/9 A kérdező kommentje:
Az utazás miatt kell, van elég antitestem, nem igazán érdekel hogy hatásos-e avagy sem.
2021. szept. 7. 11:19
5/9 krwkco válasza:
"Az utazás miatt kell, van elég antitestem, nem igazán érdekel hogy hatásos-e avagy sem."
Elsőre is felfogtam. De az orvosok nem végeznek el olyan kezelést, amit hatástalannak és szakmailag hibásnak tartanak.
Te szeretnéd, de nem fogod megkapni. Hacsak nem mész olyan helyre (pl. Románia), ahol el tudod titkolni az első oltást.
2021. szept. 7. 11:49
6/9 anonim válasza:
Én csak vodkát kaptam rá.
2021. szept. 7. 19:14
7/9 anonim válasza:
Az utazás végett bármelyiket kérheted, mert csak az utolsónak a fajtája látszik az igazolásokon meg az appokban, méghozzá úgy, hogy abból kaptál 3-t.
2021. szept. 7. 20:07
8/9 A kérdező kommentje:
Ma voltam az oltóponton és azt mondták, hogy beadják. Úgyhogy erről ennyit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!