Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lóistállók (feltételezem...

Lóistállók (feltételezem főképp szalma miatt létrejövő) pora tartós ottalvás esetén miben károsíthatja az emberi szervezetet? És milyen mértékben? (Még határeset, vagy már káros mértékben?) Az alábbi két különböző alvási "mód/helyszín" esetében.

Figyelt kérdés

Első esetben ahol az alvás történik az nem túl szoros kapcsolatban áll az istállóval. Az istálló feletti rész, mely inkább csupán egy toldás az istállóhoz. Emeleti toldás, de nem a lovak fölött húzódik (felettük más van), hanem ellentétes irányba, mintha az istállót folytatnánk tovább. E "folytatás" felett található a pihenés helye - nem közvetlenül a lovak felett. Csupán egy létrafeljáró nyitott ablaka az egyedüli összeköttetési pont, ahol por, vagy bármi felszállhat az emeletre. Egy alig 1.5 × 1.5 méteres lyuk.

A másik esetben az alvás már közvetlenül a "lovak szintjén" található (de immáron nem egy folytatólagos emeleti toldásnál, hanem) az istállón belül. A lovak az egyik oldalon, az alvók a másikon.

(Miértekre a két választ megtartom magamnak. A hozzászólásokat a fent olvasható kérdésre várom. Köszönöm annak, aki segít!)

nov. 25. 19:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Régen évekig aludtak így a férfiak, vagy a kamasz fiúk a parasztcsaládokban.

Kérdés neked van- e allergiád, ha igen mire? Vagy csak attól tartasz, hogy kialakulhat?

nov. 25. 19:19
 2/5 A kérdező kommentje:

Inkább csupán a legutolsó.

Illetve éppen az utolsó kérdésedhez kapcsolódóan - némileg - az is eltölt piciny aggodalommal, hogy ha majd más jönne, nála is - idővel - kialakulhatnai valami ilyesmi?...

De bármi (problémát, bajt okozó) "érdekes", amely ilyen típusú alvások esetén tartósan előjöhet. Esetlegesen.

nov. 25. 20:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is csak azt tudom írni, hogy régen a parasztgazdák (férfiak) éjjel az istállóban aludtak. Igaz, hogy ott tehenek is voltak. Annyiban különbözött, hogy a tágas istállóban, az állatokkal együtt voltak, és nem 2.25nm-re beszorulva. Nem hiszem, hogy hosszú távon, és mindig ott lenni egészséges lenne. Egy darabig elmegy, de hosszú időre ne tervezd az ottlakást. Elsősorban a mentális egészség miatt aggódnék.
nov. 29. 17:56
 4/5 A kérdező kommentje:

Ezzel felkeltetted az érdeklődésemet - megkérdezhetem mit illene értenem ezalatt?

"Elsősorban a mentális egészség miatt aggódnék."

nov. 29. 19:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Depresszióba süllyedéstől tartanék, de ez csak az én véleményem. Lehet, hogy neked a boldogság teteje lenne. 😄
nov. 29. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!