Mit lehetne tenni ezzel a gonddal?
Voltam magánlaborban speciális pajzsmirigy vérvételen, ahol több érték megfelelő volt (TSH, T3, T4), néhány érték viszont referenciaértéken kívül volt, egy nagyon kívül
Tireoidea peroxidáz elleni antitest (ATPO) 60 IU/mL alatt elfogadható
Az én ATPO értékem 1300 IU/mL fölötti, azaz sok autoantitestet termel a pajzsmirigyem (autoimmun pajzsmirigy betegség jele)
Tüneteim is vannak hozzá
A tüneteim inkább pajzsmirigy túlműködésre illenek, nem pedig alulműködésre, például
libido csökkenés
magasabb vérnyomás, sokkal magasabb pulzus
álmatlanság
nagyfokú melegintolerancia, csökkent meleg tűrés
nem túl meleg szobában (22-23 fok) is meleg és nagyon izzadékony bőr (főleg tenyéren és homlokon)
gyakori izomfájdalom (nyakon, háton, kézfejen és lábon)
gyakori izomremegés és izomrángás (háton, kézfejen és lábfejen)
A vizsgálataim és a tüneteim alapján tényleg autoimmun pajzsmirigy betegségem lehet/van?
Ha igen, mit kérjek a háziorvosomtól?
(például milyen vizsgálat, kezelés, kórházi beutaló, gyógyszerek)?
Előre is köszönöm a válaszokat
Tényleg jobban bízol az itteni válaszolókban, mint a háziorvosodban?
Vidd el neki a leletet, mondd el a panaszaidat, ő tudni fogja, hova küldjön tovább.
Mert az én háziorvosomnál már korábban volt néhányszor olyan, hogy nem írta fel azt a gyógyszert, amit magán orvosok pl bőrgyógyász már felírt nekem, még recept alapján sem.
Azt mondta, ő azt nem szokta felírni, de felír nekem inkább enyhébb krémet.
Főleg azért teszem fel most ezt a kérdést, mert ha valaki hasonló gondokkal küzd(ött), például autoimmun pajzsmirigy betegség, arra bizots kért/kapott már valamilyen további vizsgálatot, kezelést, beutalót valahová, gyógyszert stb ami működött neki.
Én pedig ez alapján kérhetnék olyan vizsgálatot, kezelést, beutalót valahová, gyógyszert stb, ha a háziorvosom nem akarna magától olyat feliratni nekem.
Ezért kérnék először tanácsot itt, örülnék ha valaki tudna segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!