Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Megint rühes lennék?

Megint rühes lennék?

Figyelt kérdés
Tavaly rühes voltam. Decemberben volt az utolsó kezelésem ellene. Azóta szépen eltűntek a kiütések helyei is, viszont az utóbbi pár napban egy két régi helyen nagyon bepirosodtak a kiütések helyei. Viszketés még nem jelentkezett. Rettegek, hogy megint visszajöttek.

2021. aug. 10. 07:47
 1/1 anonim válasza:

Szia. Én mostanság szedtem össze valahol. Először úgy keltem reggelre, hogy 3 "csípés" volt a középső ujjamon. Gondoltam este megmászott egy pók. Nem is tulajdonítottam nagy figyelmet neki. Aztán utána napról napra elkezdett sebesedni az ujjaim közt, körmöm alatt az ujjamon és a csuklómon egy kicsi folt. Allergiára vagy érzékenységre gyanakodtam, sokszor égett és viszketett, főként este vagy mikor munkahelyen gumikesztyűt húztam, sokszor kell.

Apró pici pattanás szerű foltok is megjelentek a bőröm alatt, keresgettem neten bőrbetegségeket, de egyikre sem hasonlított annyira, hogy rámondjam, hogy ez vagy az a bajom. Mivel nagyon kellemetlen volt elkezdtem kenegetni teafaolajjal, sokszor igényelte, de úgy tűnt használ. Aztán egyik nap a melóban nagyon eldurvult a helyzet és a teafaolaj sem használt már. Mire hazaértem minden sebem piros volt és nagyon fájt plusz a kézfejem is tele lett sebekkel meg még több ujjam.

Akkor este gondoltam rà, hogy mi van ha nem is bőrbetegség hanem màs. Rákerestem neten a rühességre, elolvastam a tüneteket aztán ránéztem a képekre. 1/1 ugyanúgy nézett ki mint az én kezemen és minden tünet passzolt. Másnap felhívtam a háziorvosom, aki azonnal felírta a linimentumot (ha jól írom). Eddig 2x használtam, egyszer este, aztán reggel és most fogom megint este. Holnap megyek bőrgyógyászhoz is, hogy megerősítse a diagnózist és meg megvizsgáljon jobban. A szer eddig hatásosnak bizonyul de így is félek mert látom még a pici pontokat a bőr alatt és mintha mindig lennének újabbak is... picikék, de újak.

Azóta már a fejem is viszket, holott elvileg nem mennek fejbe,de azt is bekentem mert jobb a békesség. A hónaljam úgyszintén viszket néha, a nyakamon piros seb van és a csípőmnél is érzek viszketést...

Ágynemű/ ruhamosás meg volt de ugye többször is fogom majd még, az ágyamat, szobámat kiporszívóztam, de így is rettegek..

Neked mennyi idő alatt múlt el, illetve hogyan vetted észre?

Nagyon bizonytalan vagyok.

2021. okt. 5. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!