Covidos átesettek nektek nem maradt vissza olyan tünet hogy pl valaminek már nem olyan illatát,ízét érzitek?
Ez egy gyakori tünet, sokaknak visszamaradt ilyen.
Meg sokan folyamatosan egy bizonyos ízt vagy szagot éreznek, akkor is ha épp nem esznek.
Hónapokig semmilyen szagot és ízt nem éreztem. Amikor először éreztem égett bakelit szagot úgy örültem, mint majom a farkának. Mondjuk árnyalta a dolgot hogy az ételnek volt ilyen szaga, miközben íze továbbra sem volt. 🤣
Később édes meg sós ízt kezdtem érezni, időnként égettet meg vas ízt.
Most tartok 9 hónapnál, a teljesen fals szagok/ízek elmúltak, de még mindig nem az igazi.
A férjem és én is átestem rajta. Mindkettőnknél körülbelül 4 hónap után lett normális íze mindennek. Addig mindennek olyan íze volt, mintha sokféle ételt összekevertek volna egy nagy tálban, édes-sós-savanyú-füstölt-hús-zöldség-gyümölcs, és azt kellett volna enni. Érdekes, de szerencse, hogy a keserű ízt érző ízlelőbimbóinkat nem bántotta a vírus, és nem volt semminek keserű íze. Csak a nagyon erős ízeket tudtuk önállóan felismerni, mint a zöldség zöldje, fokhagyma, csili, mentolos rágógumi, rum, vodka. Meglepő módon a tiszta víz és a száraz, erősen csersavas bor is jó volt, de az édes, félédes borok rosszak. Minden más étel undorító kotyvalék volt. A szagokkal nem volt akkora baj, csak gyengébb lett mindegyik.
Egy kicsit fáradékonyabb is voltam a Covid után, mintegy fél évig.
De van más, ami azóta is, már egy éve, megvan. Néha reggel arra ébredek, hogy totál száraz a szám, szó szerint egy csepp nyál sincs benne. Kis vízzel ki kell öblíteni, hogy egyáltalán nyelni tudjak. Néha reggelre a szemem is leragad, Meg kell nedvesítenem, hogy ki tudjam nyitni. Szerencsére ritka, havi egyszer-kétszer fordul elő. Mintha a könny és nyál mirigyeimben is okozott volna valami kárt a Covid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!