Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Melyiket választanád, az...

Melyiket választanád, az vakcinát vagy a COVID fertőzés lehetőségét?

Figyelt kérdés

2021. aug. 6. 17:45
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
9%

#9: Bár nem tőlem kérdezted, de az én szemszögemből: megkaptam mindkét oltást. Olyan betegségem van, és olyan kezelést kapok, ami gyengíti az immunrendszert. Hamarosan őssejt transzplantációm lesz. Utána egy jó darabig szinte alig lesz immunrendszerem. Engem csak az véd meg, ha a környezetem, illetve azok környezete immunizálva van.

A másik meg az, hogy egy újabb zárás csak így előzhető meg. És ha neadjisten megint zárni kell, annak a gazdasági hatásai az oltottakat is ugyanúgy érinteni fogja.

2021. aug. 7. 14:01
 12/26 anonim ***** válasza:
30%
#10: Oltás után, és nem az oltástól. Nem ugyanazt jelenti.
2021. aug. 7. 14:02
 13/26 anonim ***** válasza:

Valóban, de azért vannak érdekes dolgok, ha van időd, nézd meg Toroczkai friss videóját.

https://www.youtube.com/watch?v=RK_yzo7DA4k

2021. aug. 7. 16:04
 14/26 anonim ***** válasza:
73%
11 jó egészséget kívánok, de azért azt ne várd már el tőlem, hogy a te életedhez igazodjak. Zárkozz be a lakásba, eskü nem megyek át hozzád. Ha meg nem teszed, az is a te dolgod, nem másé. Amúgy meg éljen a természetes szelekció.
2021. aug. 7. 18:57
 15/26 anonim ***** válasza:
0%

#14: Természetes szelekció, na kösz, csak azért, mert az élet egy évre padlóra nyomott...

Tudod mit, inkább nem kívánom, hogy éld át ugyanezt. :/

És nem, nem tudok bezárkózni. Laborba kell járnom, háziorvoshoz, szakrendelések re, kórházba kezelésekre. A férjem jár boltba, de ugyebár ő is találkozik ott emberekkel. Van egy lányom, aki emberek között dolgozik. Egyszerűen nem lehet a környezetet teljesen kizárni. És nem, nem egyedül vagyok ilyen helyzetben.

De sejtettem, hogy ennyire empatikus vagy, azért írtam a gazdasági hatást is.

2021. aug. 7. 19:13
 16/26 anonim ***** válasza:
43%
15: értem... Neked nem az én empátiámmal kell foglalkoznod, ahogyan én sem várom a te megértésed... Ha ezt az időt a saját problémád megoldásába feketed, biztosan találsz megoldást is vagy úgy, aztán akkor nem kell majd másra mutogatnod... De jó lesz.
2021. aug. 7. 21:56
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
#16: Visszavonni. Legyen benne részed! Aztán kíváncsian várom a megoldásodat! ;)
2021. aug. 7. 22:07
 18/26 anonim ***** válasza:
47%
17 mindenki a saját dolgait kezeli, én a tiédet nem tudom és nem is szeretném magamra venni... Eleve mire mész azzal, ha részem van benne, aztán megoldom? Te pontosan abban az élet helyzetben leszel, és pontosan mástol várod a megoldásaid... Valakivel vetesd a nevére magad, ha ennyire vagy képes.
2021. aug. 7. 23:11
 19/26 anonim ***** válasza:
5%

#18 Alapvető tévedésben vagy az oltással kapcsolatban. Nem magánügy! Ha valaki beoltatja magát, akkor (jó eséllyel a mostani vírusmutációkkal szemben) védett lesz. Ez azt jelenti, ha el is kapja a vírust, akkor a szervezete hamar leküzdi, azaz nem fog elszaporodni milliárd szám a szervezetében. Egy oltatlan embernél a vírus sokkal, SOKKAL nagyobb számban fog elszaporodni! Ennek az a következménye, hogy sokkal nagyobb eséllyel fog olyan mutáció kifejlődni, amit a szervezete nem tud legyőzni és meghal a fertőzéstől. Ez idáig magánügy, de abban az esetben, ha az őt megölő vírusmutáció emberről emberre is tud terjedni, akkor kitenyésztett egy új variánst, ami akár az oltottakra IS veszélyes lehet. Innentől kezdve NEM MAGÁNÜGY, hogy valaki beoltatja magát vagy sem.

Jelenleg hazánkban is elkezdett terjedni a delta (indiai) variáns, ami sokkal könnyebben fertőz és a fiatalabb korosztályra is veszélyesebb. És csak reménykedni tudunk, hogy valakiben nem mutálódik tovább...

2021. aug. 8. 10:49
 20/26 anonim ***** válasza:
73%
19 ezt te csak mondod, mert kényelmes ezt mondani. Más meg azt mondja, hogy pont az oltástól mutálódik. Hisztizzél csak, az jelentősen csökkenti a túlélési esélyeid... Legalább csend lesz.
2021. aug. 8. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!