Azt olvastam, hogy a covid19 delta variánsának tüntete a nátha. És én most náthás lettem. Teszteltessem magam? Mennyire veszélyes ez?
A többség már immunis valamilyen szinten, vagy oltott vagy már átesett (nagy eséllyel tünetmentesen).
Utólag belegondolva lehet nekem is deltám volt múlt héten. Torokfájás, utána azt hittem előjött az allergiám, tüsszögtem és patakokban folyt a taknyom. Az egész kb 5 napig tartott. Tesómnak ugyanez. Feleségem meg a gyerek 1 napig voltak taknyosak, ők a brit mutánst is ennyivel tudták le.
Most komolyan már előre ezen rettegsz? Egyébként, Epsilon, Eta, Iota, Kappa, Lambda stb... változatok is vannak amitől még félhetsz.
Nem csak a Deltának vannak nátha szerű tünetei. Én eddig kétszer kaptam el a vírust, valószínűleg más-más variánsát. Először bedugult az orrom és egyben el is kezdett folyni, nyomást éreztem a fejemben, nem volt jó a közérzetem. A másodiknál a torkom fájt, az orrom csak picit dugult be. Egyik sem járt szövődménnyel, se post-Covid tünetekkel. Szóval mindegyik variánsra igaz, hogy nátha szerű tüneteket okoz. Van akinél súlyosabb, van aki meg meg sem érzi.
Én akkor teszteltetnék, ha járnék emberek közé és lenne esélyem megfertőzni őket. Ha ez nem áll fenn, akkor teljesen mindegy, hogy Covid-os vagy náthás vagy-e, mert ilyenkor még ugyanúgy kell kezelni.
"Vagy elég ha kifekszem? Mennyi ideig maradjak ágyban?"
Jelenleg nagyon alacsony a napi új fertőzések száma. És a szennyvízben mért vírusmaradékok mennyisége is. Viszont a hőségben megizzadunk, ki-be járkálunk a klímatizált helységekben. Könnyen megfázunk.
Csak annyit feküdj, amennyit egy náthánál szoktál. Kérd ágyba az ebédet és nézzed a focit.
Semmiképpen ne teszteltess, mert akkor kiderül, hogy semmi bajod és menned kell dolgozni. :-)
Náthásan ne dolgozz kérlek, egy dolog hogy te szövődményt akarsz kapni, de másokat ne fertőzz meg.
A biztonság kedvéért nem árt a tesztelés sem.
Általában nem a hidegtől leszünk betegek, viszont most a közösségbe visszatérve sok ismeretlen vírus ostromolja a szervezetünket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!