Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Van, aki a későbbiekben is...

Van, aki a későbbiekben is szívesen hordaná a maszkot tömegközlekedésen, zsúfolt, zárt helyeken?

Figyelt kérdés
Én szívesen hordanám, valamelyest véd a fertőzések ellen.
2021. jún. 13. 10:11
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
71%

Én utoljára meg 2019. novemberben voltam 4 napig beteg, egy kicsit begyulladt a torkom. (Előtte meg 2-3 évvel ugyanúgy egy kis torokgyulladás)

Körülöttem mindenki (anyósom, anyósom testvére, meg a három gyereke, meg a férje, meg a nagyszülők, a szomszédunk, meg az egyik barátnőm.. mindegyikkel kapcsolatban voltam hosszabb-rövidebb időre maszk nélkül) koronás volt, én vagy úgy estem át rajta, hogy fogalmam sincs róla, vagy acél az immunrendszerem. Pedig egészségügyben dolgozom, de nem oltattam be magam, és mindennapra jutott legalább egy pozitív covidos ember.

A szomszédunk mindenhova kesztyűben, maszkkal járt, feszt fertőtlenített, mégis elkapta. Sőt, ha olyan sok értelme/haszna lenne a maszknak, nem gondolod, hogy nem kapták volna el ennyien, és nem haltak volna bele? Azért ha belegondolunk elég régóta kötelező..

2021. jún. 14. 08:16
 32/47 anonim ***** válasza:
90%

a környezetemben is azt látom, hogy a maszk szart sem ér, de igazából a kényszeres kézfertőtlenítés sem. Persze szappanos kézmosás hazaérkezeskor, evés előtt, stb.. fontos, nen erről beszélek.

Aki mindenhol maszkot hordott ugyanúgy elkapta, sőt vannak akik oltás utan maszkot hordva is elkapták, hiába locsoltak még a bevasárlókosarat is alkohollal (betegek lettek, nem tünetmentes).

A távolságtartás és az emberek kerülése segít. De azt meg elég nehéz megoldani, főleg akinek olyan a munkaköre.

Aki meg szart bele, és nem érdekelte az egész, azok meg vígan éltek, szóval ez a vírus biztos, hogy nem úgy szorítható vissza, ahogy azt a WHO gittegylet reklámozza.

2021. jún. 14. 08:28
 33/47 anonim ***** válasza:
28%

Az utolsónál van a pont!

De majd a kovidhívők meg a maszkfétisesek mindjárt jönnek a betanult szövegükkel...

2021. jún. 14. 09:06
 34/47 A kérdező kommentje:
A COVID utáni időkre gondolok, nem a COVID-ra magára. :)
2021. jún. 14. 09:46
 35/47 anonim ***** válasza:
7%

Még mindig nem vágjátok itt sokan, még az egészségügyis sem, ami szomorú, hogy nem téged véd,te védesz másokat magadtól.

Más kategória, másfajta maszk, én kerékpározáshoz hordok (hordtam előtte is), illetve pollenidőszakban, nekem ezekben jó volt, hogy van. Coviddal kapcsolatban annyi, hogy lehet azért nem kaptuk el, mert a helyi boltban mindenki hordta (pedig pont olyan kerület, ahol magas volt a szám), de lehet azért is, mert betartottuk a távolságot, és azért is, mert (már a covid előtt is) rendszeresen kezet mostunk, ha haza értünk, evés előtt, stb.

Pedig én minden szart elkapok alapjáraton. Sőt, merem állítani, hogy az is számít, hogy otthon voltunk, nem pedig a munkában hónapokig, ez gondolom még nem maszkfétis. Meg nekem már tele a... azzal, hogy állandóan megszólnak a maszk miatt, miért nem bír mindenki a saját dolgával foglalkozni? Boltban meg akkor sem kell ha a sggemben állni, ha nincs covid.

Kérdésre,ha úgy adódik, hogy mondjuk vonatoznom kell téli időszakban, amikor mindenki taknya-nyála összefolyik, valószínűleg felveszem, és jól tennék, ha mások is így cselekednének, bár tudom, hogy nem fognak, mert az emberek önzőek, és mindenki csak magával törődik.

2021. jún. 14. 10:10
 36/47 anonim ***** válasza:
Na ugye mondtam jönnek a magyarázkodások...
2021. jún. 14. 10:29
 37/47 A kérdező kommentje:

Nagyon ellenségesen állnak az emberek a maszkhoz, mondjuk pszichológiailag érthető.

Én ősszel vagy háromszor lettem volna legalább enyhén náthás, most full bejárás, tömegközlekedés ellenére nem voltam, jéé.

Ha már picit véd a maszk engem is, akkor csökkenti a bejutó vírusszámot, így már esetleg ki se alakul a megbetegedés.

2021. jún. 14. 10:46
 38/47 anonim ***** válasza:
100%

Undorito ez a maszkviseles. Soha nem hordanam onszantambol es merhetetlenul felbosszant, hogy rakenyszeritik az emberre.

Persze az emberek onzok, amiert nem akarnak maszkot hordani. De azok az emberek nem onzok, akik raeroltetnék a maszkot a masikra csak azert, hogy ok jobban erezzek magukat es abban a hitben elhessenek, hogy igy halhatatlanok es nem fognak elkapni semmit.

Felolem hordja, aki akarja, de engem hagyjon ki belole.

Erdekes az is, hogy emberek sajnalkozva nezik azokat a muszlim noket, akik elfatyolozzak az arcukat, elnyomottnak es/vagy agymosottnak titulaljak oket. Tessek, most mar te is eltakarod a fel arcod, csak te nem azert mert Istenben hiszel, hanem mert ugy gondolod ettol vedett vagy. Szegeny, ezek szerint te is el vagy nyomva es agymosott vagy.

Ja es en is apoltam itthon covidost es nem lett semmi bajom. Megdobbento.

A modern, nyugati vilag emberevel az a baj, hogy tulsagosan elkenyelmesedett bizonyos ertelemben, ami mar nem szolgal pozitivan. Fel egy kis laztol, megfazastol.

Inkabb egesz nap maszkban rohad (mert azt mondtak igy kell csinalni) es rohan beoltatni magat egy olyan vakcinaval, amit nem is teszteltek hosszu tavon. Nem taplalkozik egeszsegesen, nem el egeszsegesen, onrombolo eletmodot folytat es azt hiszi a megoldas az, ha maszkot visel, beoltatja magat mindennel, gyogyszereken el.

Hany ember hal meg autobalesetben? Hany ember hal meg a dohanyzastol? Hany ember hal meg rakban, cukorbetegseg stb miatt?

Aztan ezektol megsem felnek, mert nem folyik ez a csapbol is, illetve ezek ellen nekik kene tenniuk hosszu tavon (pl visszafogjak a cukorfogyasztast, leszoknak a cigirol, de ezek mar tul nagy aldozatok. Inkabb majd fizetik a gyogyszereket es kezeleseket)

[link]

5000 ember halt meg par eve januarban az influenza miatt. Erdekelt barkit is? Bezart barmi is? Hordott maszkot barki is? Volt barmilyen korlatozas?

Meg lehet nezni a KSH halalozasi adatai kozott, hogy hany ember halt meg osszesen ekkor es akkor. Most telen valoban az atlagnal tobben, de kerdem en, ez annyival tobb ember az eddigiekhez kepest, hogy ilyen merteku korlatozasokat kell bevezetni? Foleg ugy, hogy maskor is volt hasonloan magas halalozasi szam es akkor 0, azaz nulla volt a korlatozasok szama.

Nem beszelve arrol, hogy honapok ota teljesen atlag a halalozasok szama, tobb millioan be vannak oltva es meg mindig minek kell a maszkot viselni?? Minek a "vedettsegi kartyas" diszkriminacio is?

Kinaban sem kell mar maszkot hordani sehol, belteren sem...

Embereket ugy beijesztettek az 1 eves felelemkelto propagandaval, hogy barmit elhisznek es megtehetnek veluk, csak el ne kapjak a virust! Meg embertarsaik ellen is fordulnak, akik megkerdojelezik a korlatozasokat. Ha a kovetkezo 1 evben azt nyomatnak, hogy a szoke haju emberek rosszak es veszelyesek, akkor ezek az emberek azt is elhinnek egy ido utan. Felmutatnának eseteket is, ahol szoke haju emberek kulonbozo buntenyeket kovettek el. Es azt hinnetek, hogy tenyleg igaz es a szoke haju emberek ellen fordulnatok.

Az ettermek ugyanugy szettarnak a karjukat, hogy bocsi ez a szabaly, nem en talaltam ki es nekunk is kell elnunk valamibol, ezert nem fogadnanak szoke haju vendegeket.

Akkor vagy jo allampolgar, ha vakon koveted az utasitasokat. Ne kerdojelezz meg semmit. Csinalj mindent ugy, ahogy mondjak. Csak igy vagy biztonsagban. A felulrol erkezo informaciok sosem tevesek es mindig jogosak. Az orszagok vezetoi es a gyogyszeripar sosem tevedhetnek, nekik nem lehetnek hatso es onzo szandekaik.

(Ez az utolso bekezdes ironikus volt, ha esetleg van olyan eszleny, akinek nem esik le.)

Mint mondtam, nekem nincs bajom azzal, ha valaki szeretne maszkot hordani. Felolem alvas kozben is viselheti. De mast ne kenyszeritsen semmire vagy diszkriminaljon erte.

2021. jún. 15. 13:23
 39/47 anonim ***** válasza:
Tökéletes összefoglalás!!!
2021. jún. 15. 13:40
 40/47 anonim ***** válasza:
Én biztosan nem fogom hordani soha, ha nem kell. Még akkor sem, ha tényleg lesz egy halálos vírus, úgy megútáltatták velem.
2021. jún. 15. 17:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!