Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Igaz hogy oltás nélkül szabad...

Igaz hogy oltás nélkül szabad strandra mehetek, de fizetősre nem?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy a természetes fürdőhelyek látogathatók birkaigazolvány nélkül, de a strandokhoz, kempingekhez már kell. Én ebben semmi logikát nem látok, ezért nem hiszem, hogy tényleg így lenne. A vírus csak a fizetős strandokat látogatja, vagy mi ennek az értelme, ha így van?

2021. máj. 26. 13:20
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
14%

Bocsi ha félreérthetően fogalmaztam: pl. ma csinálok egy PCR-t, negatív. Utána elmegyek bevásárolni, kiugrok a strandra, haverokkal elmegyünk iszogatni még este, tudomisén. Majd holnap utazok. Addigra már százszor elkaphattam, hiába voltam 24 órával ezelőtt negatív.

Szóval így értettem hogy múltbéli fertőzés.

2021. máj. 26. 15:41
 22/35 anonim ***** válasza:
78%

Egy kis korrekció részemről is: "Abban egyetértek, hogy oltás + ingyenes negatív teszt lenne egy jobb megoldás de hát az sok pénz meg idő ugye..." - abban az esetben ha oltat valaki persze.

Igen, ez így van, de mivel oltás után is fennáll a fertőződés lehetősége, így mi védi ki ezt? Ugyanott vagyunk. Illetve, ha máshol elegendő igazolni, még Magyarországon belül is negatív PCR teszttel ezt, akkor egy szállás vagy strand esetében miért nem? Jó, oké, a strandot még képes vagyok elfogadni a nagy tömeg miatt. De egy szállást, ahol tulajdonképp el vannak szeparálva igencsak a vendégek...Vagy legalább valami megoldást lehetne biztosan találni rá, hogy megfelelő védekezés mellett fogadható legyen oltatlan ember is.

2021. máj. 26. 15:45
 23/35 anonim ***** válasza:
17%

#17: "Akkor mi a helyzet pl. azzal, ahol nyaralni kíván menni egy 5 tagú család, ahol 4 oltott van, 1 oltatlan. Miért nem fogadhatja a szállás azt az egy szem oltatlan embert?"

Neki van lehetősége beoltatni magát, míg egy kiskorúnak nem.

Azt még sosem tudhatod, egészséges vagy-e, vagy nem. Bármikor lehetsz tünetmentes hordozó.

A PCR teszt meg... Kórházi látogatásnál, egynapos műtétnél kiválthatod vele, azok egyszeri alkalmak. Míg egy nyaralás 1-2 hetes. Attól, hogy indulás előtt két nappal még negatív vagy, a nyaralás első napján már akár meg is fertőződhetsz.

2021. máj. 26. 15:46
 24/35 anonim ***** válasza:
0%
Én is egyszer délelőtt csináltattam tesztet, negatív lett.... aztán pár órával később kaphattam el. Napokkal később lettem pozitív, de a teszt után közvetlenül mentem csak emberek közé, aznap délutántól kezdve napokig nem találkoztam senkivel. Szóval a negatív teszttel óvatosan, mert utána bármikor be lehet nyalni a vírust, 5 perccel vagy 2 nappal utána...
2021. máj. 26. 15:49
 25/35 anonim ***** válasza:
89%

Igen, érthető ez a része de akkor miért vannak kivételek bizonyos esetekben? :D Akkor vagy egységesen legyen diszkriminatív vagy sehogy. Erre akartam rávilágítani. Nem mellesleg tényleg megoldható lenne a megfelelő védekezés mellett ez az egész csak hát így egyszerűbb...Ellenben még mindig ott van, hogy valaki nem immunizálható a vírussal szemben, hiába a vakcina. Ő tulajdonképp ugyanolyan oltatlannak számít, mégis mehet mindenhova, csak mert felvette az oltást.

Sok-sok ellentmondás van itt, lehet magyarázkodni, hogy ha így meg úgy tekintjük meg ezt figyelembe vesszük, amazt meg nem, akkor már értelmezhető lehet egy része a jogszabálynak, rendeletnek. Attól még ez mind a kivételezés valamilyen formája és diszkrimináció másokkal szemben. Jöhet bárki azzal, hogy így működik a jogrendszer, de akkor logikátlan és diszkriminatív.

Tényleges megoldás helyett inkább át lett tolva a "népre" minden felelősség, büntetést pedig viselje az, aki nem tartja vagy tartatja ezt be, ahelyett, hogy találtak volna megfelelő módot a korlátozások feloldásának megfelelő és nem diszkriminatív módja helyett.

2021. máj. 26. 15:57
 26/35 anonim ***** válasza:
26%

19: Fingom nincs mi van Ukrajnában, milyen szabályok voltak, vannak-e lezárások most. Gondolom vannak, és azért mennek lefele a számok.

Az, hogy Zacher tévedett, és a nyitás ellenére sem nőnek a számok pont azt bizonyítja, hogy az oltások működnek.

2021. máj. 26. 16:19
 27/35 anonim ***** válasza:
44%
26 ez bullshit érzed te azt. Ukrajnában kevés az oltott. Terasznyitáskor akik ott voltak szintén zömében oltatlanok voltak, egymás hegyén hátán, maszk nélkül, piásan, fröcsögve-röhögve egymás pofájába és semmi. Milyen oltás működött bennük? Az interneten minden adat elérhető. Te is oltott vagy gondolom és próbálod védeni a védhetetlent, megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Ezer ilyen momentum van még, mint ez a kettő, de már ez a kettő is lerombolja a mítoszt, amivel besz0pattak benneteket.
2021. máj. 26. 16:26
 28/35 anonim ***** válasza:
0%
Ja mekkora szopatás ingyen oltást adni, és az ilyeneknek még szavazati joguk is van :D
2021. máj. 26. 17:13
 29/35 anonim ***** válasza:
76%
28 elvennéd a szavazati jogot? Ennyi az érv? Ha te már oltott vagy, azt kivenni már nem lehet, bármi derüljön is ki később a kisérleti cuccról. Ez nem c vitamin, nem ürül ki egy pisivel.
2021. máj. 26. 19:26
 30/35 anonim ***** válasza:
0%
A koronavírus szövődményét "ki lehet venni"?
2021. máj. 26. 19:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!