Igaz hogy oltás nélkül szabad strandra mehetek, de fizetősre nem?
Bocsi ha félreérthetően fogalmaztam: pl. ma csinálok egy PCR-t, negatív. Utána elmegyek bevásárolni, kiugrok a strandra, haverokkal elmegyünk iszogatni még este, tudomisén. Majd holnap utazok. Addigra már százszor elkaphattam, hiába voltam 24 órával ezelőtt negatív.
Szóval így értettem hogy múltbéli fertőzés.
Egy kis korrekció részemről is: "Abban egyetértek, hogy oltás + ingyenes negatív teszt lenne egy jobb megoldás de hát az sok pénz meg idő ugye..." - abban az esetben ha oltat valaki persze.
Igen, ez így van, de mivel oltás után is fennáll a fertőződés lehetősége, így mi védi ki ezt? Ugyanott vagyunk. Illetve, ha máshol elegendő igazolni, még Magyarországon belül is negatív PCR teszttel ezt, akkor egy szállás vagy strand esetében miért nem? Jó, oké, a strandot még képes vagyok elfogadni a nagy tömeg miatt. De egy szállást, ahol tulajdonképp el vannak szeparálva igencsak a vendégek...Vagy legalább valami megoldást lehetne biztosan találni rá, hogy megfelelő védekezés mellett fogadható legyen oltatlan ember is.
#17: "Akkor mi a helyzet pl. azzal, ahol nyaralni kíván menni egy 5 tagú család, ahol 4 oltott van, 1 oltatlan. Miért nem fogadhatja a szállás azt az egy szem oltatlan embert?"
Neki van lehetősége beoltatni magát, míg egy kiskorúnak nem.
Azt még sosem tudhatod, egészséges vagy-e, vagy nem. Bármikor lehetsz tünetmentes hordozó.
A PCR teszt meg... Kórházi látogatásnál, egynapos műtétnél kiválthatod vele, azok egyszeri alkalmak. Míg egy nyaralás 1-2 hetes. Attól, hogy indulás előtt két nappal még negatív vagy, a nyaralás első napján már akár meg is fertőződhetsz.
Igen, érthető ez a része de akkor miért vannak kivételek bizonyos esetekben? :D Akkor vagy egységesen legyen diszkriminatív vagy sehogy. Erre akartam rávilágítani. Nem mellesleg tényleg megoldható lenne a megfelelő védekezés mellett ez az egész csak hát így egyszerűbb...Ellenben még mindig ott van, hogy valaki nem immunizálható a vírussal szemben, hiába a vakcina. Ő tulajdonképp ugyanolyan oltatlannak számít, mégis mehet mindenhova, csak mert felvette az oltást.
Sok-sok ellentmondás van itt, lehet magyarázkodni, hogy ha így meg úgy tekintjük meg ezt figyelembe vesszük, amazt meg nem, akkor már értelmezhető lehet egy része a jogszabálynak, rendeletnek. Attól még ez mind a kivételezés valamilyen formája és diszkrimináció másokkal szemben. Jöhet bárki azzal, hogy így működik a jogrendszer, de akkor logikátlan és diszkriminatív.
Tényleges megoldás helyett inkább át lett tolva a "népre" minden felelősség, büntetést pedig viselje az, aki nem tartja vagy tartatja ezt be, ahelyett, hogy találtak volna megfelelő módot a korlátozások feloldásának megfelelő és nem diszkriminatív módja helyett.
19: Fingom nincs mi van Ukrajnában, milyen szabályok voltak, vannak-e lezárások most. Gondolom vannak, és azért mennek lefele a számok.
Az, hogy Zacher tévedett, és a nyitás ellenére sem nőnek a számok pont azt bizonyítja, hogy az oltások működnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!