Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Igaz hogy oltás nélkül szabad...

Igaz hogy oltás nélkül szabad strandra mehetek, de fizetősre nem?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy a természetes fürdőhelyek látogathatók birkaigazolvány nélkül, de a strandokhoz, kempingekhez már kell. Én ebben semmi logikát nem látok, ezért nem hiszem, hogy tényleg így lenne. A vírus csak a fizetős strandokat látogatja, vagy mi ennek az értelme, ha így van?

2021. máj. 26. 13:20
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
30%
Én nem költői kérdésnek szántam, tényleg nem értem, miért kellene oltási igazolványnak hívni, ha nem csak az oltást igazolja?
2021. máj. 26. 14:43
 12/35 anonim ***** válasza:
11%

A jogrendszer már csak ilyen, tele van diszkriminációval. Az embereket arra kényszeríti, hogy lemondjanak bizonyos jogaikról a társadalom érdekében. Nem most kéne erre ráébredni.

Az, hogy minél többen oltsák magukat, ez a társadalom érdeke (minden statisztika és tudományos adat ezt igazolja). Akkor is, ha neked ez nem tetszik :)

Mégis milyen hosszútávú bajom lenne az oltástól? Meséld már el a pontos mechanizmust, ami valamilyen hosszútávú szövődményt okozhat.

2021. máj. 26. 14:44
 13/35 anonim ***** válasza:
22%

Engedd el, én már egyszer külön kérdést írtam ki arról, hogy a modern orvoslás történetében milyen oltóanyagok okoztak hónapokkal, évekkel a beadás után szövődményeket, hát konkrétan 0 db releváns választ kaptam, nem történt még ilyen.

De "hátha"... :DDD

2021. máj. 26. 14:47
 14/35 anonim ***** válasza:
73%

Az oltás utáni kártyán oltási igazolványnak kellene szerepelni.

A fertőzöttség utánin pedig valami másnak. Ennek egyébként is van lejárati dátuma...

Persze egyszerűbb egységesen annak hívni de egyik sem garantál semmit önmagában. Mellesleg az oltáshoz kapcsolódó kártya az első oltás után érkezik meg, amikor még gyaníthatóan alig alakul ki valamiféle védettség is a szervezetben (ha kialakul persze).

2021. máj. 26. 14:47
 15/35 anonim ***** válasza:
71%

Csudajó, ez persze társadalmi érdek, de akkor hol vagy, amikor társadalmi érdekből, akár világszinten kell valami mást tenni? :DD Lehet, hogy épp Te teszel de ne attól legyél már "hős", hogy beoltattad magad. Miattam biztos nem kellett volna. Hirtelen mindenki nagy társadalmi érdekvállalóvá vált, csak mert beadatott magának egy vakcinát.

A szememben sem a beoltott, sem az oltatlan ember nem különbözik. Ettől még senki sem lesz több, vagy kevesebb.

2021. máj. 26. 14:50
 16/35 anonim ***** válasza:
0%

Azoknak, akik diszkrimanítnak tartják: fordítva kell nézni! Ez pozitív diszkrimináció. Ugyanis veszélyhelyzet lett hirdetve, bezárásokkal. Ez oltások nélkül a mai napig fennállnak, meg lehet nézni azokat az országokat, ahol nem oltottak, csak zártak, és úgy kezdtek nyitni...

Ehhez az állapothoz képest kapnak engedményt az oltottak, és a fertőzésen átesettek. Így a gazdaság is újraindítható. Az megint más kérdés, hogy vannak ellentmondások a rendeletben.

Viszont a kiskorúakat írta valaki, az is hülyén lett megfogalmazva. Ugyanis nem arról van szó, hogy a felnőtt a kártyájával megvédené, hanem amiatt született ez a döntés, hogy a családi programokból a gyerekek ne legyenek kizárva, hiszen akkor a felnőtt se tud elmenni. Tehát nem az a cél, hogy a fiatalok mehessenek szórakozni, hanem az, hogy a felnőttek magukkal vihessék a gyerekeiket.

2021. máj. 26. 15:09
 17/35 anonim ***** válasza:
89%

Akkor mi a helyzet pl. azzal, ahol nyaralni kíván menni egy 5 tagú család, ahol 4 oltott van, 1 oltatlan. Miért nem fogadhatja a szállás azt az egy szem oltatlan embert?

Vagy miért nem elég mondjuk ebben az esetben egy 48 óránál nem régebbi PCR teszt? (tegyük fel, hogy a nyaralás 3-5 nap között van átlagban). És ezek alapján az EB-re a stadioni belépéshez miért elég a negatív PCR teszt a külföldiek esetében? (vagy azt is kérdezhetném, hogy akkor a magyar állampolgár miért nem mehet be negatív PCR teszttel?)

De sok számos, más ilyen eset van. Nem vagyok érintett ebben, tényleg sok más ilyen példát lehetne hozni. Szóval több fokozata is van a diszkriminációnak, nem fordítva meg össze-vissza kell nézni.

Engednek valamit vagy sem. Ha egészséges vagyok (legalább is nem covid-os), és tudom bizonyítani akkor miért korlátoznak?

2021. máj. 26. 15:15
 18/35 anonim ***** válasza:
8%

TBH teszthez kötni szerintem még nagyobb diszkrimináció. A vakcina ingyenes, a tesztek elég drágák.

A teszt pedig csak azt bizonyítja, hogy a múlt egy pontján nem voltál fertőzött.

Szerintem a legjobb lenne oltás ÉS negatív teszt (ami ingyen kellene hogy járjon).

2021. máj. 26. 15:22
 19/35 anonim ***** válasza:
83%

De akkor Ukrajnában hogy kezd lecsengeni a járvány, ha még csak kb 2-3%-ot oltottak be, csak párszázezret egy 44 milliós országban? Itt azt mondták a tv-ben, hogy a magas átoltottság miatt tudtuk legyőzni a korona vírust. Illetve amikor a teraszokat nyitották, miért nem robbant be egy hullám? Pedig azok se maszkot nem hordtak, se oltva nem voltak. Zacher figyelmeztett rá, hogy a terasznyitásból baj lesz, csak ott b4szta el, hogy ő orvos fejjel gondolkodott, holott itt nem erről van szó, nem is úgy lett ahogy gondolta.

Hátha valaki ezekre is tudja a választ.

2021. máj. 26. 15:32
 20/35 anonim ***** válasza:
85%

Nem, elvileg a PCR teszt pont azt bizonyítja, hogy van-e aktív fertőzöttséged. Most nem az antitestes vizsgálatot mondom. Maradjunk annyiban, hogy megint úgy hoznak odafönn intézkedéseket, rendeleteket, hogy ha nekik csorbulna valamiben az érdekük (lásd foci EB - teltház, maszk nélkül, külföldieknek oltás nélkül is!) akkor arra gyors tesznek kivételt, a többi meg le van tojva.

Ennyit erről. Ezért IS diszkriminatív. Abban egyetértek, hogy oltás + ingyenes negatív teszt lenne egy jobb megoldás de hát az sok pénz meg idő ugye...

2021. máj. 26. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!