Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szülők! 15-16 éves gyermeketek...

Szülők! 15-16 éves gyermeketeknek megengednétek, hogy megkapják a vakcinát? Én nem szeretném, ha a gyerekeim megkapnák..

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy van 3 gyermekem, 14,15,16 évesek. Mindhárman nagyon szeretnék beoltatni magukat, mert hogy a barátaik is megkapták, és nyáron ugyebár sok helyre nem mehetnek anélkül. Én anyukaként nagyon féltem a gyermekeimet, és teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi lenne a helyes döntés. Sok ismerősöm halt meg a vakcina beadása után pár nappal, és nem voltak idősek, 25-40 között voltak. A gyermekeimnek erős immunrendszerük van, vírus alatt is mentek mindenfele, nem kapták el. Ti mit csinálnátok, megengednétek a gyerekeiteknek az oltást? Illetve hány éves kortól kötelező? Köszi a válaszokat előre is, egy aggódó anyuka.
2021. máj. 23. 11:26
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
46%
Vérrög az Astrától volt. (Az se biztos, csak a sajtó tele van vele, van mire hivatkozni.) A gyereked Astrát kapna?
2021. máj. 23. 12:16
 22/48 A kérdező kommentje:
Oltakozhatnak, nem erről van szó, szimplán aggódom, főleg, hogy az egyik lányom nem is szeretné, könnyes szemekkel jött ide hozzám..én megengedem nekik, nem tilthatom meg, csak aggódom, ennyi.
2021. máj. 23. 12:19
 23/48 anonim ***** válasza:
63%
Sok ismerősöm halt meg a vakcina beadása után pár nappal - ez kamu.
2021. máj. 23. 12:19
 24/48 A kérdező kommentje:
21. Fogalmam sincs, hogy ennyi idősen melyiket kaphatják, én azt olvastam, hogy a Pfizert, őszintén szólva nem tudom. Astrát semmiképp nem szeretném nekik, azt már csomó országban be is tiltották, annyira veszélyes.
2021. máj. 23. 12:20
 25/48 anonim ***** válasza:
63%

Aki koránál fogva már beoltható, de nem teszi meg, az könnyen megfertőződhet, mert nincs ellenanyag a szervezetében. Megfertőződni nemcsak a bulikon stb. lehet. Az utcán és az üzletben is stb.

Na most - ha nem engedélyezed az oltást és a legidősebb mégis elkapja ennek minden esetleges szövődményével (amik már bizonyítva vannak, hogy több embernél maradandó károsodás okoz), akkor mire gondolsz majd? Ugye, arra, hogy mégis engedni kellett volna. Nekem már nagykorú unokáim vannak.

Helyeseltem, hogy beoltatták magukat.

26/48 anonim ***** válasza:
46%
Én ha beoltatnám magam, csak a kínait adatnám be - egyértelműen troll vagy.
 27/48 anonim ***** válasza:
68%

Kedves kérdező!

És az milyen érzés lesz, ha ne adj isten a gyermekeid elkapják a betegséget, ne adj isten rámegy a szívükre, vagy tüdejükre, és úgy mennek hozzád, hogy miért nem vigyáztál rájuk?

Amennyiben igaz a kérdés, Te vagy az anyjuk, Neked kell felelősségteljesen döntened.

2021. máj. 23. 12:23
 28/48 A kérdező kommentje:
Nem tudom elégszer leírni, én megengedem nekik az oltást!!!! Elég nagyok már ahhoz, hogy megkapják, mondom, csak szimplán aggódom! Szuper, most már troll is vagyok, amiért a Sinopharmot adatnám be, annak nem igazán vannak mellékhatásai, azt fejlesztették a legrégebb óta, és a háziorvosom is azt ajánlotta nekem. Ez csak az én véleményem, szerintem mindenkinek joga van eldönteni, hogy számára melyik a jó, nem szeretnék ebből vitát, köszi a válaszokat
2021. máj. 23. 12:26
 29/48 anonim ***** válasza:
62%
Te totál összevissza beszélsz, kérdező, már az se biztos, hogy vannak gyerekeid! 11:26-kor "mindhárman nagyon szeretnék beoltatni magukat", 11:57-kor "Az egyik lányom fél is a vakcinától, a barátai akarják ráerőltetni", 12:19-kor "az egyik lányom nem is szeretné, könnyes szemekkel jött ide hozzám" ... Pszichológiai esettanulmánynak jó ez a kérdésed! Maradjunk abban, hogy engedd, hogy a 16 éves, ha akarja, beoltassa magát, a többinek pedig még nincs itt az ideje. Amúgy az hogy van, hogy az oltás miatt remegve aggódsz, de szó nélkül engedted, hogy mindenhová elmászkáljanak. A vírus miatt nem aggódsz?
2021. máj. 23. 12:28
 30/48 A kérdező kommentje:
A két gyermekem önszántából szeretné magát oltani, az egyik lányom csak a bulik miatt szeretné, és a barátai erőltetik rá. A másik két gyermekem szintén a szórakozás miatt szeretné, de őket nem a barátaik beszélték rá. Úgy néz ki, mindhárman meg fogják kapni.
2021. máj. 23. 12:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!