Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szülők! 15-16 éves gyermeketek...

Szülők! 15-16 éves gyermeketeknek megengednétek, hogy megkapják a vakcinát? Én nem szeretném, ha a gyerekeim megkapnák..

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy van 3 gyermekem, 14,15,16 évesek. Mindhárman nagyon szeretnék beoltatni magukat, mert hogy a barátaik is megkapták, és nyáron ugyebár sok helyre nem mehetnek anélkül. Én anyukaként nagyon féltem a gyermekeimet, és teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi lenne a helyes döntés. Sok ismerősöm halt meg a vakcina beadása után pár nappal, és nem voltak idősek, 25-40 között voltak. A gyermekeimnek erős immunrendszerük van, vírus alatt is mentek mindenfele, nem kapták el. Ti mit csinálnátok, megengednétek a gyerekeiteknek az oltást? Illetve hány éves kortól kötelező? Köszi a válaszokat előre is, egy aggódó anyuka.
2021. máj. 23. 11:26
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
45%
“ 5.Nem kell elhinni, nem fogok ilyennel viccelődni” nem is hisszük el, mert hazudsz
2021. máj. 23. 11:44
 12/48 anonim ***** válasza:
70%
Egyelőre csak a 16 évesnek aktuális. Ő már elég idős, hadd döntsön erről egyedül. Igen, még a Pfizernek is vannak mellékhatásai, a vírustól meg sokszervi gyulladása lehet, elvesztheti a tüdőkapcitása egy részét, elvékonyodhat az agykérge, emiatt memóriazavarai lehetnek stb. Szóval most mindkét út rejt veszélyeket, ezért fontos megengedni neki, hogy a saját életéről ő döntsön.
2021. máj. 23. 11:45
 13/48 A kérdező kommentje:
11. Szerinted tényleg valaki halálával viccelődnék, főleg ennyi idősen? Nem értem miért nem lehet elhinni, hogy igenis haltak meg ismerőseim, valószínűleg az oltástól, nem lehet ezt tudni 100%-ig biztosra, ezt a családtagjaik mondták. Mindenkinek máshogy reagál a szervezete a vakcinára, nem tudom mi olyan hihetetlen ebben..
2021. máj. 23. 11:47
 14/48 anonim ***** válasza:
86%
13-ra: én sem bízom meg teljesen ezekben az új oltásokban, de a realitás talaján állva sokkal valószínűbb, hogy azoknak az az embereknek a legnagyobb részét már fertőzötten oltották be - legalább egy gyorsteszt kellene az oltás előtt. Amúgy engedném, hogy ő döntsön, elég nagy már hozzá.
2021. máj. 23. 11:51
 15/48 A kérdező kommentje:
Az egyik lányom fél is a vakcinától, a barátai akarják ráerőltetni, mert nyáron akkor ő "nem mehet sehova..."
2021. máj. 23. 11:57
 16/48 anonim ***** válasza:
61%

9es vagyok. Igen még így is, a 16 éves, ahogy az előző is mondta, már elég idős ahhoz, hogy ezt eldöntse. Engem speciel soha nem érdekel, ha valaki a buli helyek miatt oltakozik, legalább ennyivel is nagyobb lesz az átoltottság.

"nem lehet ezt tudni 100%-ig biztosra, ezt a családtagjaik mondták.“ - Hirtelen már nem is biztos, hogy az oltás miatt haltak meg, na ez mutatja, hogy hazudsz. Kíváncsi lennék, hogy az őket ápoló orvosoknak mi a véleménye a halálukról... Lehet nagyon elcsodálkoznál.

Érdekes, hogy az én ismerősi körömben mindenki vígan él az oltással. Ellenben több olyan sztori is van, amikor a korona miatt valaki meghalt vagy nagyon súlyos lefolyású volt neki.

Mindig nagyon elszomorít, mikor gyerekek a szülők miatt nem kaphatnak oltást, és kétségbeesetten írnak ide, hogy mit csináljanak. Ne legyél te is ilyen.

2021. máj. 23. 11:57
 17/48 anonim ***** válasza:
56%

"igenis haltak meg ismerőseim" - na mi van, kérdező, tompulsz, tompulsz? Már nem sok ismerősöd halt meg tőle, mint 25 perccel ezelőtt? "Valószínűleg az oltástól" - már nem biztos, hogy az oltástól, csak valószínűleg? Alakul ez ... Kb egymilliószoros a valószínűsége annak, hogy azért fog neked szemrehányást tenni a nagy gyereked, mert nem járultál hozzá és nem vehetett részt programokon, mint annak, hogy belehaljon az oltásba.

A 14-15 évesnek pillanatnyilag még nem aktuális. A kínai vakcinában pedig ne bízz, mert lehet, hogy mellékhatása nincs, de hatása is pont ugyanannyi van, nekem például 50-es alsó határnál 61 az antitestszámom, és ez tömegesen fordul elő, míg a lányomnál egyetlen Astrától 280.

2021. máj. 23. 12:01
 18/48 anonim ***** válasza:
84%
Oltás nélkül is lehet kirándulni
2021. máj. 23. 12:03
 19/48 A kérdező kommentje:
Vannak ám olyan ismerőseim is akiknek csak lázuk volt, stb,de mondom, haltak meg, most nem tudom mit nem lehet ezen elhinni..nem fogok leállni senkivel veszekedni. Vérrög igenis az Astrától volt. Ez biztos.
2021. máj. 23. 12:07
 20/48 anonim ***** válasza:
50%
Pontozz csak nyugodtan le minket kérdező, de ne várd, hogy támogassuk, hogy miattad nem oltakozhatnak a gyerekeid. (most értelemszerűen a 16 éves, később meg a többiek)
2021. máj. 23. 12:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!