Furcsa, hogy kicsit bánom, hogy a Pfizer védőoltást adattam be magamnak az orosz vagy a kínai helyett?
Szerintem nem veszélyesebb. Igazából ez az egyik oltás a nagyon kevés közül, amelyeket minden országban engedélyeztek.
De ha veszélyesebb is lenne, már olyan mindegy, ezzel vagy beoltva és kész.
Én is Pfizerrel oltattam be magam, semmi bajom.
Ha nem akarsz kockáztatni az oltással, egyvalamire figyelj oda: Ne akkor oltasd be magad, amikor már elragadott a nyavaja. Régen én is így jártam, amikor oltást kaptam, és utána "súlyosabban betegedtem le", és kiderült, hogy mindez a rossz időzítés hibája. Ha nem vagy biztos benne, hogy makkegészséges vagy (bár pont ez a furfangos része, mert alattomos a kis vírus) akkor a biztonság kedvéért csinálj valami vizsgálatot.
Én nem fogadtam el a háziorvostól a Pfizert,a kórházban szúrattam Szputnyikot.Egyformán jónak gondolom őket,a védelem várható időtartamáról még nem tudni mindent de a Pfizer esetében már túl sokszor emlegették a harmadik szúrást.
Egyébként ez fura,nekem felajánlotta a doki kérés nélkül,más meg arra vár de nem kap...hogy a 18 éveseket ne is említsem.A fiam sem jutott hozzá mert bár 18,de tavaly ősszel töltötte,így neki nem járt.
Mindegyiknek megvan a maga baja.
A kínai az a legősibb technológia. Ráadásul drága és valaki jól is járt a beszerzéssel.
Az orosznál csomó nyitott kérdés van, hogy pontosan mi is van benne.
A Pfizer meg túlságosan új technológia, de eddig jól szerepel.
Amúgy pont az orosz meg a kínai az is kérdéses, hogy melyik ország fogadja el, és ott a legkisebb a gyártásbiztonság.
Én a kínait bánom kicsit. Félek, hogy nem alakul ki a védettség.
Ráadásul a háziorvos adja be, aki néha rámondja, hogy baktérium van az ember torkában (reflux, szennyezett levegő stb miatti váladékosságot lát), az elsőnél megúsztam, beadta, de itt van még a második...
28N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!