Milyen okból nem oltatják be magukat akik nem kérik?
29
Nem érted, hogy orvosok se tudják, jelenleg még kutatják, hogy kinél okoz súlyos lefolyást a COVID és kinél "csak" annyit, hogy 2 hétig olyan beteg, mint még soha?
Azt is kutatják, hogy mitől függ, hogy poszt-COVID-ot okoz-e.
Egyébként mindenkinek.
Nekem olyan 10 éve az immunrendszer volt az épp rettenetesen érdeklő témám Aspergeresként. Sokat olvastam, orvosoktól betegeknek szóló cikkeket, betegek beszámolóit, betegek által írt blogokat.
Nem létezik olyan, hogy immunerősítés és az immunológusok szerint így, ebben a formában nem értelmezhető az, hogy erős immunrendszer. Illetve vannak olyan emberek, akik igen ritkán kapnak el fertőzéseket, sokszor pont ők lesznek autoimmun betegek, allergiás asztmások, egyéb erős allergiások. Egyik csajszi írta a beszámolójában, hogy az immunológus tapogatózik a sötétben, mitől alakulhatott ki az autoimmun betegség, rákérdezett a betegnél, hogy elkapta-e anno a bárányhimlőt. Nem? Akkor bingó, ez összefüggésben lehet az autimmun betegségével.
A nátha lefolyása pedig sokszor függ a homloküregek szerkezetétől. Ha rossz a légáramlás, akkor ez kedved gyulladások, felülfertőződések kialakulásának. Na ez vagyok én, nálam egy nátha 1 hónap volt és sokszor lett hörghurut belőle, amíg nem lettem haklandó paracetamoltartalmú gyógyszert szedni rá, mindig még időben, amikor kezdődik a gond.
Az immunrendszert nem lehet erősíteni és semmilyen hiteles kutatás nincs arra vonatkozóan, hogy a C-vitamin vagy bármi ilyen véd a náthák és az influenzák ellen.
Olyan szinten nem lehet erősíteni az immunrendszert, hogy az immunológusok kvázi nem is tudják értelmezni ezt a fogalmat. Az immunrendszer vagy működik, optimálisan, vagy autoimmun betegség áll fenn (amúgy ez egész gyakori, kb 15-20% a lakosság körében), vagy immunhiány, de ez utóbbi azért feltűnő. Ha pedig erősen reagál az immunrendszer a fertőzésekre, az lényegében a túlzott immunválasz.
Úgyhogy én oltatok, mert nem akarok kórházba kerülni, nem akarok poszt-COVID-ot (ami lényegében tuti nem kerülne el a statisztikák szerint), és ugyan imádom a home office-t és számomra csak az változott az utóbbi időszakban, hogy végre van időm aludni és sportolni, mégiy azt akarom, hogy minél hamarabb legyünk túl a járványon, mert akkor kevesebb tere van a mutációknak is.
Fenti szövegben a tévedés jogát fenntartom. Viszont tudom, hogy itt a túlnyomó többségnél többet olvastam az immunrendszerről, kivéve az egészségügyi végzettségű (vagy hallgató) válaszadókat.
28/N
34: Nem én jelentettem, sőt először elkezdtem rá választ írni, de aztán hagytam a francba az egészet. Mire visszajöttem, láttam hogy már nincs kint a hsz.
A rémhírterjesztés egyébként nyilván nem abban áll hogy "nincs baj", hanem ami ebből az állításból egyenesen következik, vagyis hogy ez az egész felbolydulás egy "alaptalan járványhisztéria". Márpedig aki még mindig itt tart a járványhelyzet megítélésében, annak - a saját és mások érdekeit figyelembe véve is - tényleg jobb törölni a hozzászólásait..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!