Milyen okból nem oltatják be magukat akik nem kérik?
Amúgy azért, mert valaki be van oltva, igazából nincsen megvédve a vírustól, ugyanúgy elkaphatja és terjesztheti, csak kisebb az esély rá, ha pedig elkapja, akkor könnyen átesik rajta. Többek közt ezek miatt is akkora butaság a védettségi igazolvány meg a hasonló korlátozások.
Én igazából úgy vagyok vele, hogy leszarom, kevés helyre megyek, a szabályokat betartom, ez eddig bevált, nem kaptam el a vírust (leteszteltem magam). Tehát igazából a vírus ellen én így védem magam és ez nem kerül semmibe, az oltásnál meg nem egy esetet hallottam, ahol valaki kórházba került vagy épp meghalt első/második adag után. Tudom, hogy a vírust valaki egy náthával átvészelte vagy észre sem vette, valaki meg belehalt, vagy sokat szenvedett mielőtt felgyógyult, szóval sokkal veszélyesebb, mint az oltás, amitől valószínűleg amúgy nem lenne semmi bajom, de minek kockáztassam, ha egyszer a vírust sem kapom el. Persze lehet ezután a kommentem után elkapom és beledöglök vagy igen megszenvedem, szóval ezt most lekopogom. :D De ha meg olyan gyenge vagyok, hogy elkapom és beledöglök, akkor ez van, természetes szelekció. Kerülöm a vírust is meg az oltást is, ennyi a lényeg, ez egy win-win nekem. Az igazolványt meg szintén leszarom, kicsit fáj, de türelmes ember vagyok, a szórakozást, kikapcsolódást megoldom máshogy. Egyszer úgyis elhagyják ezt a kártyát. Ha meg nem, akkor tegyék kötelezővé az oltást.
Nem teljesen értem, akik nincsenek beoltva nem tudnak olvasni vagy mi van veletek?
Beszéltek itt védettségi igazolványról, arról, hogy az oltottak és az oltatlanok utálják egymást, mikor csak feltettem egy egyszerű kérdést de ti mindent is írtok csak a kérdésre nem válaszoltok.
5/11, veled minden rendben? Hol kell itt választani bármiből is?
13
Mégis mi lenne a hosszútávú hatása és azt hogyan fejtené ki?
Most jól vagyunk, pár napon belül ürül a szervezetből, majd 3 év múlva varázsütésszerűen előjön valami??
Volt már erre precedens bármilyen gyógyszer kapcsán?
Amúgy a H1N1 - oltásnál is ez a para ment aztán semmi bajunk nem lett az oltástól. Később se. Ja, az oltás helye izomlázszerűen fájt egy darabig.
Akkor mondok neked egy konkrét példát.
Húgom azért nem oltatja be magát most, mert nem kér az Astra-ból.
Megvárja, míg elérhető lesz a Biotech.
Az unokanővérem azért nem oltatja be magát még, mert a háziorvosa nem vállalja, a kórházban meg 24 órát ott kellene maradnia megfigyelésre.
Hogy a notórius oltásellenesek miért nem oltatják be magukat, azt nem tudom. Olyan ember nincs az ismeretségi körömben.
H1n1 oltást követően nem egy kollégám ment 2 hét táppénzre.
De ez biztos csak a zalaegerszegiek gyengesége.
“ Most jól vagyunk, pár napon belül ürül a szervezetből, ”
Komolyan van olyan ember, aki azt hiszi, hogy egyszeri oltásról van szó? Amikor a szakérők az ellenkezőjét mondják?
#18: Ez akkor lenne helytálló, ha azok, akik azt mondják, nincs rá szükségük (mert ő úgyse kapja el, erős az immunrendszere, na meg genetikailag egyébként is immunis), lemondanának írásban a kórházi ellátásról Covid fertőzés esetén.
És akkor igen, azt csinálsz, amit akarsz, baromira nem érdekelne, be vagy-e oltva, vagy sem, a te dolgod.
De ha ezek az emberek, akik nem akarnak oltatni, elkapják, és most velük lesznek tele a kórházak, újra megismétlődik az elmúlt fél év. Az ellátórendszer leterhelődik, a dolgozókat átcsoportosítják, nincs rendes szakellátás más betegségekben érintetteknek. Se oltottnak, se oltatlannak..
Tehát amikor te szabadon dóntesz, nemcsak a magad életéröl döntesz, hanem kb mindenkiéről, aki később emiatt nem jut egészségügyi ellátáshoz, műtéthez, rehabilitációját. Ha csak magadról döntenél, senkit nem érdekelne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!