Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Csak én tartom teljesen...

Csak én tartom teljesen indokolatlannak, hogy hirtelen megváltoztatva az amúy sem létező oltási tervet, előre vették a 16-18 éveseket?

Figyelt kérdés

Ennek a csoportnak a priorizálása tűnik számomra a legértelmetlenebbnek.

1. Bár aktív szociális életet él ez a csoport, mégis ők azok, akik otthon tanulnak, megtehetik, hogy ne találkozzanak emberekkel, az ő döntésük ha elmennek bulizni.

2. Ha megfetőzödnek, 1% alatti az esélye, hogy bármi komolyabb bajuk lesz, egy nátha tüneteivel, max egy influenza tüneteit produkálják. Sokan közülük tünetmentesen hordják ki.

3. Feltehetően a szüleik, nagyszüleik már megkapták az oltást, ha pedig nem, akkor az az ő felelősségük, hogy ne fertőzzék egymást.

4. Az immunitás kialakulásához kettő oltás kell, a második után el kell telnie pár hétnek. Ez már bőven a tanulmányi iődszak utánra esik.

5. "Így kapják vissza a szabadságukat: utazhatnak, mehetnek bulizni..." Én is szeretném 27 évesen élvezni az életet megkötések nélkül. Ez a korosztály pedig max anyuka-apuka pénzét issza el. Tisztelet a kivételnek persze!

6. Nem kell bejárniuk dolgozni sem, online megy a tanítás.

Eyedüli érv: csak a Pfizer tesztelte rajtuk a vakcinát. Ez érthető, de még mindig vannak olyan prioritási csoportok, akik körében csak a Pfizer alkalmazható, pl. autoimmun betegséggel küzdők. Ezek után kérdem én, mi értelme volt felborítani az oltási sorrendet, miért nem lehetett őket akkor beoltani, amikor végeztek a már több hónapja regisztráltak oltásával?

2021. máj. 10. 13:09
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
78%

20-as

Igen, Pfizert kérünk, tudjuk, hogy van, és a 10 nappal ezelőttiekből kiindulva nagyon sokan azt akarnak.

De halljuk a te verziódat, MIÉRT nem lehet választani Pfizert az oltásra? Egyetlen darabot sem. Egy sincs?

2021. máj. 10. 22:25
 22/24 anonim ***** válasza:
93%

21-es

Bocsánat, lehet félreérthető voltam. Azzal abszolút nem értek egyet, amit a kormány csinál a Pfizer oltásokkal, hogy kiszórják ismerősöknek, meg ha épp az előre bejelentett nyitási szakaszhoz x millió embert kell beoltani, akkor kiszórják a pórnép közé, elérve, hogy iszonyatosan megalázó módon versengjenek egymással a kórházak előtt. Akik csak ilyen oltást kaphattak, megkapták, és ebbe a csoportba a 16-18 évesek is beletartoznak.

Viszont sokan vannak, akik nem csak ezt kaphatnák, hanem mást is, mégis nekik mindenképp ez kell. Miért? Mikor minden szakértő (nem csak fidesz közeliek) szerint a lényeg, hogy minél hamarabb átoltottság legyen, és pl a Szputnyik is teljesen jó vakcina, az astra sem okoz olyan nagy esetben vérrögöt, mint ahogy az a médiában be van állítva, mégis mindenki csak pfizert akar elfogadni, sokan azt sem tudják, hogy miért, nem is értik a vakcinák közötti különbségeket.

Én alapból ezt a jelenséget tartom rossznak, hogy a 16-18 évesektől irigylik el az oltást az emberek, holott ők is csak ezt kaphatják, míg a felnőtteknek van választási lehetőségük, akkor ne amiatt sírjon senki, hogy most miért a gimnazisták következnek a sorban, mikor már ők is (mármint a felnőttek) is rég megkaphatták volna, ha nem válogatnának.

2021. máj. 10. 22:58
 23/24 anonim ***** válasza:
6%
A kínai gyenge hatékonyságú, az Astra veszélyét nem kéne lebecsülni, elég rosszul áll a szénája világszerte. Az orosszal az a baj, hogy ha a szervezet már találkozott a hordozóvírusokkal, akkor hatástalan (de még ha nem is találkozott, a jövőre nézve újabb 2 kilőve ezeknél az egyéneknél). A Moderna jó, elfogadnám, de nagyon kevés van belőle. Marad A Pfizer.
2021. máj. 10. 23:32
 24/24 anonim ***** válasza:
10%

Az astra, valamint a most egyre növekvő számú jensen is ugyanilyen alapokon nyugszik, és egyik esetben sem lesz hatástalan, főleg a második oltás után. Mindegyik gyártó megpróbált erre valamit kitalálni, az orosz épp ezért áll két, eltérő összetételű dózisból.

Az astra esetében a covid nagyobb vérrögkockázatot okoz, mint az oltás, persze, jobb a biztonság, főleg olyan személynél, aki hajlamos trombózisra, de teljesen egészségesen elutasítani ezt a típust, mikor manapság pl fogamzásgátlót boldog boldogtalan nő szed kivizsgálás nélkül, erre hivatkozni szerintem nem jó indok.

2021. máj. 10. 23:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!