Már több mint 1 éve hordjuk a maszkot, a napjaink nagy részében. Okozhatja ez az immunrendszer gyengülését, a kevesebb oxigén bejutás végett, esetleg a légzési képességet befolyásolhatja, vagy ugyan úgy működik a szervezet, kap elég oxigént?
A pszichológia hatásokról nem is kérdezek, mert elég sok stresszt tesz a nyakunkba a hordása, az nyilván nem tesz jót az immunrendszernek.
Előre is bocsánat, ha visszatérő kérdést írtam.
Amúgy feltűnt h bárhova hozzászólok a témához engem név szerint pocskondiáznak habzó szájjal.
Ebből is látszik az a tehetetlen düh ami a birkákra jellemző mivel az önálló gondolatokra nem képesek válaszolni ha nincs a propagandaszövegben válasz.
Egyfolytában tanulatlannak ,írástudatlannak neveznek úgy h nem is tudják kivel perlekednek,mivel ez az ovodás szint amit képviselnek erre futja.
Nyugottan lehet engem továbbra is ócsárolni,ebből is látszik h rettegtek az olyan emberektől akik nem ugranak első füttyre a kútba.
"Fogsz egy pulzoximetert és megnézed a véroxigénszinted maszkban és maszk nélkül azonos tevékenységek mellett és meglátod, ha nem bízol a neten lévő videókban..
pl: [link]
Én nem vagyok maszkellenes. ffp2 vagy szelepnélküli ffp3-at hordok, ha zárt helyre megyek. De ezzel a videoval nem stimmel valami.
Ami mellette szól: Maitiu O Tuathail létezik, tényleg orvos, bár egy fiatal orvoshoz képest tulságosan aktív a közéletben.
Ami ellene: minden hatékony maszknak van egy bizonyos ellenállása a beáramló levegővel szemben. A jó szűrőképességű maszkoknak általában nagyobb. Ehhez képest a doki felvesz 6 maszkot és meg sem rezzen. Szerintem itt valami nem stimmel. Vagy csalás az egész vagy az első maszk nem illeszkedik jól (ami a műtősmaszkoknál gyakori) és ott kapja a levegőt.
Általában azok mondják h nem zavarja őket a maszk akik trehányul hordják.
Nálunk a munkahelyen kötelező az ff2-es maszk és 8 óránként kötelező a csere.
Amíg a sima rongy volt addig sokan addig hordták h olyan laza lett mintha rajtuk sem lett volna.Na őket nem zavarta...
A rendesen záró maszk igenis rohadtul káros 8-10 órán keresztül hordva.
Először is javaslom, hogy nézz utána az "értetlenkedik" szó jelentésének, mert nem megfelelően használod. Én értem, hogy a videó mit állít, csak -legalább részben- nem értek vele egyet.
Másodszor, objektív okokból nem csinálok pulzoximéteres tesztet. Nincs pulzoximéterem. De ez nem is szükséges, mert mások ezt itt már megcsinálták.
Harmadszor én egy szubjektív tesztet szoktam csinálni. FFP2-ben megállás nélkül fel tudom vinni a bevásárlást a negyedikre, de szelep nélküli FFP3-ban nem. Akkora oxigénhiányom alakul ki, hogy kénytelen vagyok levegőt engedni a maszk alá.
De ahogy korábban is írtam, ennek ellenére nem vagyok maszkellenes és nem gondolom, hogy a maszk káros. A Himaláján táborozó hegymászók is állandó oxigénhiánnyal küzdenek, de nem betegszenek meg, hanem a szervezetük alkalmazkodik, megerősödik.
#28 Nos nem az oxigén a gond szerintem, ahogy írtam, de más dolgok lehetnek azok.
Azért igazság szerint úgy lenne jó (utópisztikusan) , ha óránként 10 perc maszk szünet lenne, hogy a bőr is lélegezzen alatta és a tüdő is más levegőhöz jusson stb. Továbbá az se mindegy, hogy milyen tevékenységet végzünk és milyen maszkban. Pl: ha csak bámuljuk a képernyőt, akkor nem ugyanaz, mint 1 órát beszélni vagy felmosni a padlót stb..
(#27-es voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!