Mikorra lehet esélyem, hogy normálisan körülmények között tudjak dönteni, hogy az elérhető összes vakcinák közül a számomra megfelelőt választhassam?
Nézd, én ezzel úgy vagyok, hogy az életem során számtalan védőoltást kaptam, és adattam be a gyerekeknek, és soha nem kérdeztem meg, hogy hol gyártották, vagy mi a hatékonysága.
Én az oroszt meg a kínait a betegségem miatt nem kaphatom. Az egyik orvosom a Pfizert vagy a Modernát javasolta, de tegnap a főorvos azt mondta, nyugodtan mehet az AstraZeneca, így foglaltam is rá időpontot. Nagy tudású, ismeri a betegségemet, a kezelésemet, az egyéb gyógyszereimet, maximálisan megbízok benne. Ráadásul én 21 napos ciklusok alatt csak 2 napon kaphatom meg, így Pfizerre vagy Modernára kb esélyem sincs, de így nyugodt szívvel foglaltam időpontot az AstraZenecára.
#2 -es nekem vérnyomásommal vannak problémák, az Astra -nál merült fel a dolog, ezekben az esetekben kialakulhatnak (legalábbis esély megvan rá) gondok. Mondom oké, nem gond hiszen erre elég kicsi az esély, viszont többektől hallottam hogy csúnyán megszenvedték az Astra -t. Sokan a Sputnik -ban bíznak még, különösen rosszat még nem hallottam róla de állítólag ebből már kevés jön. Pfizer -ről jelképesen lemondtam egy időre, Modernáról nem tudok sokat.
#3 -as, tudod sok háziorvos függetlenül amit leírtál mégis megteszi, gyakorlatban ez a helyzet. Másfelől kicsit lehetnél tekintettel azokra az emberekre akik dolgoztak akkor vagy éppen csak más gondjuk volt. Nem hiszem, hogy az normális állapot, hogy 1 napra jelzés nélkül bedobják a lehetőség mint valami bombát aki kapja, marja címszó alatt. Kérlek, ne akard nekem azt mondani, hogy az normális állapot, hogy az embereknek küzdeni kell egy adott oltásért, de a tisztorvos se mondja, hogy ne válogassunk, ez a döntés azt gondolom senkire se tartozik csak az egyénre.
Szerintem idővel minden oltás elérhetővé válik, valószínűleg mondjuk 6-12 hónap után. Már most is a végét járja a keleti vakcinákra nyitottak száma, kínait pl soron kívül adnak már bárhol, csak vigyed, mégse kell senkinek.
Idővel be fogják látni, hogy vesznek olyan vakcinát, amit a többség elfogad, vagy nem lesz nyájimmunitás. Nekik ráér, mert lesz.rják, ha közben megdöglesz a vírustól. Ha ki tudod várni ezt az időt, akkor be leszel oltva azzal, amivel akarod.
#5: Igen, az Astrának az első oltása vált ki erősebb oltási reakciót, ezért szenvedték még sokan. A második már kevesebb oltási reakcióval jár. A Pfizernél ez pont fordítva van, ott a második az, ami jobban kiüti az embert.
Az Astránál már kiderült, mi okozza a rögképződést, de így is nagyon ritka jelenség, ráadásul időben észlelhető, és gyógyszeresen kezelhető.
Idővel bárki hozzájuthat bármelyikhez, de most a Pfizert az EU ütemezetten küldi, sok csoport prioritást élvez, ráadásul a kormány abban érdekelt, hogy a kínai menjen! Ha ezek kifutnak, sokkal könnyebb lesz bármelyikhez hozzájutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!