Aki hisz a kínai vagy az orosz koronavírus elleni oltásban, miért?
Mi értelme van az oltásnak? Ugye megvéd a vírus ellen. De se a kínai, se ororsz vakcináról nem lehet tudni semmit. Kína az lényegében diktatórikus állam, azt mondanak amit akarnak, hazudhatnak is, úgysem derülne ki egy diktatúrában. Oroszország elvileg demokratikus állam, de gyakorlatilag nem-nagyon. Az oroszok is simán hazudhatnak. Tehát nem lehet tudni, hogy ezek a vakcinák valóban hatásosak-e, vagy sem. Az Európai Únión belül jelenleg sem a kínai, sem az orosz nincs beviszgálva mint hatásos és biztonságos vakcina, pedig már jó ideje oltanak mindkettővel. Nemrég Oroszország kezdeményezte a saját vakcinájuk beviszgálását, de idág ezt nem tették meg, ahogy kínaiak sem. Nyilván ez nem véletlenül van. Ha azok az oltások tényleg olyan jók, ahogy mondják, akkor beviszgálni miért nem akarják? És az sem véletlen, hogy a kínaiak és az oroszok sem oltják be magukat, hanem inkább külföldre exportálják a vakcinákat. Ezt tudva, miért hiszi valaki, hogy ezek tényleg jó vakcinák?
Még egy fontos dolog. Ahogy egyre több ember lesz beoltva, megfognak hozni olyan szabályokat, hogy például aki be van oltva szabadon utahzat, mehet étterembe, stb. Van olyan, aki csak azért oltja be magát, mert arra számít, hogy hamarosan lesznek enyhítések azok számára, akik be vannak oltva. Ami szerintem hülyeség, hisz hiába vagyok beoltva, ugyanúgy elkaphatom a vírust, és terjeszthetem is, csak én nem leszek tőle rosszul. Viszont ezek az oltással kapcsolatos szabályok szinte biztos, hogy csak regisztrált vakcinára lesznek érvényesek, kivéve azokban az országokban, ahol oltanak nem regisztrált vakcinával.
Tehát aki be van oltva orosz vagy kínai oltással, az valószínűleg teljesen felesleges, mert csak Magyaországon lesz értelme, és külföldön nem. Másik oltást pedig nem fog kapni, mert elvileg már be van oltva.
Ezek után kérdezem. Aki hisz, és beoltatja magát a kínai vagy az orosz vakcinával, miért teszi? Aki pedig direkt csak a kínaival vagy csak az orosszal szeretné beoltatni magát, (mert hallotam ilyenekről) azokat egyáltalán nem értem. Szóval miért mond valaki igent e kettő vakcina közül bármelyikre?
@17:
"A szerbiai vizsgálatok alapján a Sinopharm-vakcináról kiderült, hogy a 20-65 éves korosztályban jó antitestválaszt váltott ki, amely két héttel az első oltás után jelentek meg a szervezetben, a második oltás után két héttel az oltottak több mint 90 százalékánál beindult az antitesttermelés.
A kínai vakcinával oltott idősebb embereknél ugyan valamivel alacsonyabb antitestválaszt mértek, de Gnjatović szerint ez még nem jelenti azt, hogy ők ne lennének immunisak a vírusra, hiszen fontos aspektus a sejtes immunitás is, amit a kutató szerint meg kell vizsgálni azoknál az embereknél, akinek a szervezete az oltás után nem produkált megnyugtató mértékű ellenanyagot. A tudós szerint nincs ok aggodalomra, az oltások védelmet nyújtanak a vírus ellen, az ellenanyag-termelés pedig csak az immunrendszer egyik tényezője."
Az egész család ezt kérte, mivel hagyományos és teljes vírust kapsz. Szerencsére mindegyikünk védett. Tritonlife teszt. Egyébként Kína őszinte volt, hogy 59 éves korig adták náluk. Az, hogy nálunk miért mentek ezzel szembe, azt megtudtam pár orvos barátomtól. Mert nem volt elegendő oltóanyag a legelején. Ugyanígy UAE-ben is oltották vele az időseket pont emiatt. De amúgy ez immunrendszer függő, hogy kire, hogy hát.
Apu 68, anyu 66 ők, mégis védettek. És alig volt mellékhatása. A Pfizernek jobb a marketingje szerintem és pár év múlva kiderül mi mennyire hatásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!