Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Kötelezik a vakcina beadatását...

Kötelezik a vakcina beadatását. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Semmelweis Egyetemen május első felétől ki a karják nyitni az intézményt és az eddigi online oktatás helyett személyes oktatás lesz. Két opciót adtak meg ahhoz, hogy a hallgato bemehessen az intézmény területére. Az egyik az egy érvényes védettségi igazolvány megléte, a másik pedig a negatív covid teszt naponta, amihez ugye időpont egyeztetés kell, meg kell jelenni és 2-3 napot várni az eredményre, tehát ez nem lehetséges, így kötelezik a hallgatóknak az oltást. Igen, tudom. Adassa be magának az ember és kész, de tiszteletben kellene tartani azoknak a döntését is, akik nem szeretnék beadatni. Nem kell senkire se ráerőltetni, nem is lehetne, de ebben a szerencsés országban nem kötelezik, csak ellehetetlenítik azt, aki nem adatja be magának. Tehát kötelezik, csak nem mondják így ki.

Visszatérve, ez már számtalanszor elhangzott, hogy az oltás a saját érdekedet és a saját egészséged szolgálja, tehát hadd döntse el mindenki saját maga, hogy vállalja-e vagy nem. Hátrány sem érhetné azt, aki nem él az oltással, de mit sem számít ez.

Egy szó, mint száz, mit lehet tenni az ellen, hogy ne kelljen a tanulmányait befejezni azoknak a hallgatóknak, akik nem szeretnék beadatni maguknak az oltást? Naponta covid tesztet nem lehet heteken/hónapokon keresztül csinálni, valamint a hallgatói viszony befejezésével a hátralévő féléveket téríteni kell, ami több százezer forint (hátralévő félévek mennyiségétől függ).

2021. ápr. 21. 04:02
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:
39%

Ellenzéki vagyok, szóval ez mellé. Pártállástól függetlenül nem kell 15 év egy vakcinához. :D

2021. ápr. 22. 14:24
 52/68 anonim ***** válasza:
68%
#50 Hogy mennyit fizet a Fidesz? Már Gyurcsány is fizetett azért, hogy embereket mentsek, szóval 16 éve a közalkalmazotti bértábla szerinti alapbért, plusz pótlékokat (amíg voltak). Annyit, és nem többet. Ebből az adód havonta 0,00000004 forintot ér saccra, szóval nem is tudom, hova tegyem magam...
2021. ápr. 22. 17:16
 53/68 anonim ***** válasza:
75%
Antitest-vizsgálaton voltál már? Ha pozitív lesz, kaphatsz igazolványt.
2021. ápr. 22. 17:51
 54/68 A kérdező kommentje:
Értem én. Hazudok, másnak adom ki magam, mint aki valójában vagyok stb. Jobban ismertek engem, mint én magam, azt is elhiszem, de a hülyézni a másikat az nagyon megy, ellenérv vagy megcáfolni a véleményem még senki nem tette. Mindenkinek más a véleménye, én ezt is elfogadom, de attól, hogy valakinek a véleménye eltér a másétól, azt nem azt jelenti, hogy az egyik fél téved. Nem összeesküvés-elméleteket gyártok, nem buzdítom az embereket arra, hogy az én gondolkodásmódom kövessék, csak egy személyes kérdést tettem fel. De hiába a magyarázkodás, gondolkodás nélküli hülyézésnél nem terjed nagyon túl a tudomány egyeseknél, de én vagyok a hülye és a hazug, aki szégyellje magát azért, amilyen szakirányt választott. Egy-két okos ember kialakított magában egy véleményt és ez annyira berögzült, hogy semmilyen ellenérvet vagy más véleményt nem fogad be a fejecskéjük, de a másik hülyézése az nagyon megy, mert az nem nagyon terheli meg az agyat.
2021. ápr. 23. 01:59
 55/68 anonim ***** válasza:
49%
Oltáspárti vagyok én is, rengeteget vitáztam is itt ebben a témában, de amit a kérdező kapott ezért a kérdésért... Jogos a felvetése, mivel nem kötelezö, mert saját felelősségre megy, mégha jóval kisebb a rizikója mint az esetleges fertőzésé.
2021. ápr. 23. 02:44
 56/68 anonim ***** válasza:
53%
Igen, ki lett kiáltva, hogy ki a közellenség, ezért ugranak neki sokan ész nélkül az embertársuknak. :((
2021. ápr. 23. 10:15
 57/68 anonim ***** válasza:
86%
56-os! Te egy olyan országban, ahol Orbán Viktorra Istenként hivatkoznak, te komolyan elhiszed, hogy ezek fizetett emberek? Ki kell ábrándítsalak, sokkal rosszabb a helyzet. Ezek "gyárilag" ilyen hülyék.
2021. ápr. 23. 10:30
 58/68 anonim ***** válasza:
0%
Bocsánat, 50-esnek szólt eredetileg!
2021. ápr. 23. 10:32
 59/68 anonim ***** válasza:
46%

#55 Azért ugranak neki a hazudozóknak, mert a hazugságaikkal emberéleteket veszélyeztetnek, egy másik részüket pedig további nehézségek elviselésére kényszerítik. A social media dugig van olyan laikus accountokkal, akik kiírják a bio-jukba, hogy orvosi végzettségük van, ontják magukból a konteós, tudománytalan posztokat, leugatják a valódi orvosokat, ápolókat, kutatókat, mindeközben az ember visszateker egy kicsit az időfolyamukon és világosan látszik, hogy műkörmösök, gyári munkások, nyolc általános végzett laikusok. És ez most szó szerint életekbe kerül.

Ha nagyon sarkítok, akkor tulajdonképpen a magatartásukkal megölnek másokat. Aki elhiszi a kontóikat, téveszméiket, mert maguk is híjján vannak az ismereteknek, azoknak egy részét szó szerint megölik ezekkel.

Ez nagyon nem vicc, és nem tolerálható magatartás.

Én soha, sehová nem írom meg, hogy mi a végzettségem, és mit dolgozok. Igyekszem olyan forrásokkal alátámasztani az általam elmondottakat, amik tudományosan megalapozottak, és nem bulvárlapban lehozott, vagy facebook kitalációk. Megismételhetők, megismerhetők, megtanulhatók, tapasztalhatóak közvetlenül is, ha igényes az olvasó. Most pár hónap alatt próbáljuk mindezt értelmesen megtanítani egy egész nemzedéknek, amit a tanáraik elmulasztottak megtanítani legalább alapfokon. De nem fogjuk (nem fogom) engedni, hogy rossz szándékú tudatlan emberek rántsanak magukkal tudatlan, de jóhiszemű embereket. Én még mindig megalapozott tudással próbálok emberi életeket menteni. A konteók készítőinek nem ez az érdeke, és nem ez a szándéka. Ha csak egyetlen ártatlan embert meg tudok menteni a rossz szándékú, harácsolóktól, és követőitől, már jobb.

Magyarországon az egészségügyi dolgozók több, mint 90%-a volt oltva januárban, és az arány azóta csak nőtt. Azok, akik covid osztályokon dolgoznak, 100%-ban oltottak, ésegyikük sem kételkedett az oltás létjogosultságában. Olyanok nem oltatták be magukat, akik még soha nem foglalkoztak covid betegekkel.

Még egy apró infó: Az USÁan eddig 66 millió ember kapta meg a Moderna mindkét oltását. Ebből 0.07%-ban fordult elő egyáltalán újrafertőződés (pozitív PCR teszt 0,008%), ebből összesen 396 kellett kórházban ápolni, és összesen 74 ember halt meg covid szövődményben (0,0001%).

Tehát 66.000.000 emberből 74.

Ide is írom, hogy minden országban az oltást követő ÖSSZES halálesetet szigorúan, és alaposan kivizsgálják nemcsak az adott országban, hanem az eseteket mindig le kell jelenteni központi vizsgálatra is. Minden olyan esetben, ahol csak a gyanú felmerül, hogy az oltás mellékhatásaiba halt volna bele valaki, azt kivizsgálják, és van róla statisztika.

Az Astrával kapcsolatos kételyek is innen eredtek, bár a sok millió beoltott közül 37 gyanús esetnek kisebb a valószínűsége, mintaz, hogy a fejemre esik egy aszteroida, szóval nem értem az oltások leállítását. Én ezt a gyártók közötti harcnak tudom be.

2021. ápr. 23. 11:05
 60/68 anonim ***** válasza:
64%

"Ha nagyon sarkítok, akkor tulajdonképpen a magatartásukkal megölnek másokat."

No comment... Jelenthetnélek ezért a hozzászólásodért, de nem teszem meg. Hadd lássa mindenki, hogy hová fajult ez az egész egyeseknél.

2021. ápr. 23. 13:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!