Kötelezik a vakcina beadatását. Mit lehet tenni?
Sziasztok! Semmelweis Egyetemen május első felétől ki a karják nyitni az intézményt és az eddigi online oktatás helyett személyes oktatás lesz. Két opciót adtak meg ahhoz, hogy a hallgato bemehessen az intézmény területére. Az egyik az egy érvényes védettségi igazolvány megléte, a másik pedig a negatív covid teszt naponta, amihez ugye időpont egyeztetés kell, meg kell jelenni és 2-3 napot várni az eredményre, tehát ez nem lehetséges, így kötelezik a hallgatóknak az oltást. Igen, tudom. Adassa be magának az ember és kész, de tiszteletben kellene tartani azoknak a döntését is, akik nem szeretnék beadatni. Nem kell senkire se ráerőltetni, nem is lehetne, de ebben a szerencsés országban nem kötelezik, csak ellehetetlenítik azt, aki nem adatja be magának. Tehát kötelezik, csak nem mondják így ki.
Visszatérve, ez már számtalanszor elhangzott, hogy az oltás a saját érdekedet és a saját egészséged szolgálja, tehát hadd döntse el mindenki saját maga, hogy vállalja-e vagy nem. Hátrány sem érhetné azt, aki nem él az oltással, de mit sem számít ez.
Egy szó, mint száz, mit lehet tenni az ellen, hogy ne kelljen a tanulmányait befejezni azoknak a hallgatóknak, akik nem szeretnék beadatni maguknak az oltást? Naponta covid tesztet nem lehet heteken/hónapokon keresztül csinálni, valamint a hallgatói viszony befejezésével a hátralévő féléveket téríteni kell, ami több százezer forint (hátralévő félévek mennyiségétől függ).
Én sem értem. Nekem nincsenek kis barátaim, engem mindig is hidegen hagyott a politika. Nem is kampányolok semmi ellen. Nem erőltetem rá senkire az oltást és nem is beszélek le róla senki. Felnőtt emberek szerintem képesek eldönteni, hogy mit vállalnak és mit nem.
Teljesen lényegtelen, hogy kinek mi a munkája vagy milyen szakirányt választott, erről csak azért van most szó, mert a nálam okosabb emberek csak ennyit tudtak összerakni maguknak a fentébb leírtakból.
Egyszerűen csak annyiról van szó, hogy én és még sokan mások nem szeretnénk beadatni az oltást, amit nem is kötelezhetnek, de mégis megteszik, és ilyenkor milyen lehetőségek vannak. Szintén nálam okosabb emberek szerint a covid az intenzívre küldi az embert vagy megöli. Igen, az eddigi fertőzöttek kevesebb, mint 2,1%-át, viszont a többsége tünetmentesen átvészeli. Aki beadatda magának eddig az oltást, annak én sok egészséget és minden jót kívánok, de én nem szeretném beadatni. Ennyiről lenne szó továbbra is.
Aki meg 2-3 kommentből leszűrte, hogy ki vagyok én, az higyjen amit szeretne. Képzeljétek azt, hogy egy kozmetikus vagy bolti eladó vagy bármi más vagyok, és egy ismerősöm került ebbe a helyzetbe, ha ettől ti nyugodtabban alszotok. :)
Okfejtés? Egy kérdést tettem fel, amit egyesek nem tudtak értelmezni. :D
"Aki beadatda magának eddig az oltást, annak én sok egészséget és minden jót kívánok, de én nem szeretném beadatni."
Bárcsak ilyen intelligensen állnának hozzá az oltáspártiak is az általuk gyűlölt és megvetett másik táborhoz.
#38 Bárcsak az oltást ellenzők nem hazudnák magukat egészségügyesnek, hogy alátámasszák az amúgy is gyenge lábakon álló okfejtésüket... Mint például Gödény, Lenkei, és a kérdező is. Ez a srác még helyesen sem képes az anyanyelvén írni,alapvető biológiai fogalmakkal nincsen tisztában, és ő okoskodik...
KingKong te vagy az? :-D LOL...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!