Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért van az, hogy még egyik...

Miért van az, hogy még egyik dohányzó ismerősöm sem kapta el a koronavírust (szerencsére)?

Figyelt kérdés
Azt gondolnám, hogy ők veszélyeztetettebbek mint mások, és gyengébb a tüdejük, de már kezdek kételkedni. Ti hogy látjátok?

2021. ápr. 18. 13:00
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ez volt...dohányos is.erőseim nem kapták el...aki igen az pikk pakk átment rajta...én nem dohányzok és baromira megszenvedtem
2021. ápr. 21. 03:20
 12/30 anonim ***** válasza:
28%
Én pont elég sokat dohányzom, és tavaly elég kutyául voltam. Szóval nehogy emiatt vlaaki dohányozni kezdjen, mert alapjáraton ront az életbenmaradási esélyeken a dohányzás.
2021. ápr. 21. 08:53
 13/30 anonim ***** válasza:
26%
#12 ilyet ne állíts már evidencia nélkül.
2021. ápr. 21. 11:17
 14/30 anonim ***** válasza:
52%
#13 WTF? Miért, tán javít egy kétoldali tüdőgyulladás életbenmaradási esélyein a dohányzás? Mesélj még, hátha tanulok valami újat!
2021. ápr. 21. 17:18
 15/30 anonim ***** válasza:

#14: Nem azt mondtam, hogy nincs igazad, azt mondtam hogy evidencia nélkül ne állíts ilyet.

[link]

Született olyan study, ahol megállapították, hogy a dohányzók kevésbé fogékonyak a fertőzésre, de a mortalitás magas, ha mégis bekapják. Ellenben születtek olyanok is, amelyek az ellenkezőjét állítják. Felmerült, hogy a dohányzás csökkenti a vírusra adott gyulladásos reakciót, így a lefolyást is mérsékli. Szóval erről nincs konszenzus, és így nem érdemes ilyeneket csak úgy állítani. Ettől függetlenül persze senki ne kezdjen el dohányozni, mert védettséget remél tőle.

2021. ápr. 21. 18:46
 16/30 anonim ***** válasza:
De koszi ezt a lekezelő stilust, jól esett.
2021. ápr. 21. 18:47
 17/30 anonim ***** válasza:
28%

#15-16 Időhurokba kerültél, erről beszéltünk véviv az előző oldalon, és a stílusom a #13 stílusának tükre.

"Született olyan study, ahol megállapították, hogy a dohányzók kevésbé fogékonyak a fertőzésre, de a mortalitás magas, ha mégis bekapják."

És akkor köszi, hogy megerősítetted, amit írtam. A tapasztalat ez, és teljesen mindegy, hogy a másik tanulmány mit ír. A dohányzás a fertőzés elterjedését nem relevány mértékben csökkentheti, de ha mégis elterjed a szervezetben, akkor a dohányosnak alacsonyabbak a túlélési esélyei. Ezt írtam a 12-ben, és a saját, és látott tapasztaltokon is ez látszik. Én tavaly nagyon korán, áprilisban kaptam el a lightos vírust, de nagyon sokáig, és elég sz4rul voltam. Nem kellett befeküdnöm, de hajszálon múlt.

Nem lehet elégszer: ezek miatt senki ne kezdjen el dohányozni, mert nem fog segíteni, sőt ront a helyzeten! inkább oltassa magát, vagy vonuljon remeteségbe!

2021. ápr. 21. 19:13
 18/30 anonim ***** válasza:
26%
De egyáltalán nem mindegy mit ír a másik study. Nem az a study jó, amit mi szimpatikusnak találunk. Nincs ebben a kérdésben konszenzus, ahogy a cikk is írja. Idő és több tanulmány kell a feltárására. Nem erősítettem meg amit írsz. Pont hogy inkább arra céloznék, hogy ez nem bizonyított.
2021. ápr. 21. 20:51
 19/30 anonim ***** válasza:
28%

Nézd, tőlem írhatják azt akármilyen study-k, hogy a Kékes alacsonyabb, mint a Balaton, ha a tapasztalat mást mond, akkor nem fog érdekelni. Emiatt nem érdekel a másik.

A dohányzás semmin nem javított még az életben. Pont.

2021. ápr. 21. 21:08
 20/30 anonim ***** válasza:
A tanulmányok szerinted min alapulnak, varázsigéken? Tapasztalaton, gyűjtött adatokon, amiből statisztikát számolnak. Csak kicsit nagyobb esetszámot vesznek alapul, mint a te ismerettsegi köröd. Az utolsó mondatod pedig nem igaz, colitis ulcerosában kifejezetten protektív szerepe van a dohányzásnak.
2021. ápr. 22. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!