Be vagy már oltva covid-19 ellen?
Még nem. De mindenki oltsa be magát a biztonság kedvéért.
20/F
Emberek miért kell egymásnak esni? Mindenkinek magánügye ha oltat, vagy ha nem. De azt meg kell érteni, hogyha oltottsághoz lesz kötve a nyitás és egyes helyekre csak az oltottak mehetnek. Ha valóban így sikerül visszaszorítani a járványt, akkor az azoknak lesz köszönhető, akik felvették az oltást, de persze ha valaki fél az oltástól, az is érthető.
Akik oltatnak azoknak is meg kell értenie azokat, akik nem oltatnak mert félnek a vakcinától, a hosszútávú hatásaitól, és sokan hisznek benne, hogy eltudják kerülni a covidot oltás nélkül is.
Az oltáselleneseknek pedig szintén figyelembe kellene vennie, hogy van aki azon kívül, hogy vár a csodára, igen is szeretne tenni valamit és igenis sokaknak halt már meg egészséges családtag, barát vagy ismerős covidban!
Egyénenként változó lehet az is, amit valaki a környezetében tapasztal. Pl. covid megbetegedések súlyossága, halál, vagy esetleg oltás után fellépő problémák vagy halál. Ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy ember akar-e oltatni vagy sem.
Én személy szerint oltatni fogok, meg a nekem volt olyan személy a környezetemben, akit nagyon megviselt, olyan is aki belehalt, olyan is akinek kutya baja nem volt. Oltás után még nem lett senkinek semmi baja a környezetemben. Persze én is félek egy kicsit a vakcinától, de úgy érzem ez a kisebbik rossz. Nem kell egymásnak esni mindenért.
Ha a szabályok azok lesznek, hogy oltott-oltatlanra is ugyanazok vonatkoznak akkor azok lesznek, ha pedig másképp lesz, akkor ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!