56 éves, magas vérnyomással küzdő vagyok. A háziorvos többszörös megkeresésemre se tudott még egy nagyjáboli időt se mondani, hogy mikor kerülök sorra. Mondtam neki, hogy nem válogatok, bármelyik jó. 2 hét alatt 4x kerestem, nem kaptam konkrét választ, miközben kollégáim nagy része (vannak bőven 30-40 évesek is köztük), valamint a családomból is már az egészséges 40 évesek már megkapták az oltást. Mit lehet ilyenkor tenni? Én vagyok a peches, és a mi körzetünkben az emberek 90%a 80+, krónikus beteg, cukorbeteg, szervtranszplantált ember vagy a háziorvos a lusta dög? Utóbbi esetben nincs valamilyen központi információs vonal, vagy valamilyen felület, ahol le tudnám adni az igényemet?
Édesanyám 71 éves, már több mint egy hónapja regisztrált mire végre hívták, eközben a sokkal fiatalabb ismerőseink akik később regisztráltak mint ő, megkapták a regisztráció után egy héttel. Ez szerintem egyszerűen pech.
2021. ápr. 6. 18:29
2/11 anonim válasza:
Szerintem peched van a körzettel. De ha ki tudsz kérdezni pár embert a környékről, akinek ugyanaz az orvosa és vagytok olyan viszonyban hogy a betegségeiről is kérdezz, akkor tudod csekkolni, hogy tényleg nem kaptak-e még a nálad fiatalabb nem speciális célcsoportba tartozók oltást, tehát tényleg a körzettel van-e peched. Ha múlt kedd óta nem telefonáltál, akkor esetleg érdemes újra, és megkérni az orvost, csekkolja le, hogy legalább a listáján rajta vagy-e (ha eddig erről nem kérdezted). Most már minden regisztráltnak rajta kéne lennie.
Egyébként a jelen oltási tempót figyelembe véve 3 hét alatt sorra kéne kerülnöd (a napi oltások és a hátralevő regisztráltak száma alapján). Persze ha tudják tartani a tempót, de szerintem még gyorsítani is fognak. Esetleg azzal lehet még gond, hogy te hiába fogadsz el bármit, a háziorvos esetleg nem úgy ítéli meg, hogy tényleg jó neked bármilyen vakcina.
2021. ápr. 6. 18:47
3/11 A kérdező kommentje:
Ma telefonáltam, a listán rajta vagyok (mostmár), illetve a neten megnéztem, érvényes a regisztrációm.
2021. ápr. 6. 18:50
4/11 anonim válasza:
Voltak olyan hírek, hogy valaki nem a saját háziorvosa listájára került, azért gondoltam, hogy mindenképp kérdezz rá. Remélem, már nem kell sokáig várnod.
2021. ápr. 6. 19:00
5/11 anonim válasza:
Nincs most más. Törvény bünteti jelenleg a nem állami forrású oltásokat. Amiket meg most csak háziorvosok/aszisztensek adhatnak be.
2021. ápr. 6. 19:13
6/11 anonim válasza:
Amúgy néha megnyílnak "egyéb" kapuk, például a kismamák oltásához eleinte nem kértek háziorvosi papírt, meg az SMS-es AstraZeneca oltás se a háziorvosokon keresztül ment. De azért ezek ritkák.
2021. ápr. 6. 20:07
7/11 anonim válasza:
Ma is mutatták a tv híradóban, hogy az utcáról hívtak be random embereket az egyik oltóponton.
2021. ápr. 6. 20:40
8/11 anonim válasza:
Ha megér neked némi üzemanyagot akkor azonnal beoltathatod magadat,
csupán ki kell autóznod Szerbiába az első oltópontig, ahol minden külföldit is ingyen beoltanak.
2021. ápr. 6. 20:42
9/11 A kérdező kommentje:
Akkor úgy néz ki várok... arra gondoltam, hogy pl. Besétálok valamelyik oltópontra, és ott talán tudnak időpontot adni. De ha a háziorvos ír be, akkor így esélytelen, nem?
2021. ápr. 6. 22:07
10/11 anonim válasza:
#9, úgy van, hogy a háziorvosok kapnak adott mennyiségű vakcinát, amit ők adnak be, meg kvótát az oltópontokra. Szóval ha csak odasétálsz, akkor elvileg nem oltanak be (sőt be se engednek). De anomáliák előfordulhatnak, mondjuk ha elszúrnak valamit, záráskor van még egy dózisuk valamilyen oltóanyagból ami másnapra megromlik, akkor tök logikus lenne, hogy keressenek az utcán egy random embert. Szóval lehet, hogy zárás körül szerencséd lesz, ha arra sétálsz. De tudtommal nagyon igyekeznek az ilyesmit elkerülni, és a nap végén már csak akkor bontják meg a fiolát, ha összejött a kellő számú oltandó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!