Miért az oltottak félnek a legjobban?
41/82 A kérdező kommentje:
39-es mire mentünk azzal hogy azt hiszem 5 félével vannak oltva az emberek? Az úgy megvan hogy Izraelben mivel mindenkit egyfélével oltottak ezért a vedettségi szint is azonos? Vagy ez sem áll össze?
41 és mivan akkor, ha egyfélével oltottak Izraelben? Írd már le végig az állítást.
2021. ápr. 4. 17:33
43/82 A kérdező kommentje:
42-es ha ezt továbbra sem érted, akkor neked ezen nincs többet mit magyarázni.
Erről jut eszembe a South Park egyik része ami pont a koronáról és az oltásokról szól😁😁Nézzétek meg!Érdemes és utána tessék szépen elgondolkodni.....
2021. ápr. 4. 17:34
38-as. Ez mind igaz, azonban itt a nagy számok törvényéről, és esélyekről van szó. Kövér, karbantartatlan magasvérnyomásos, karbantartatlan, ellenőrizetlen cukorbeteg ember nagyobb eséllyel kap szívrohamot, mint a nem ilyen. A nem ilyen is kaphat szívrohamot, azonban a nagy számok törvénye alapján kisebb eséllyel, ennek megfelelően azért ez messze nem annyira gyakori. Nyilván mindenkinek kifizetnék a gyógykezelését szükség esetén, azonban mivel sokan vagyunk, összességében azért a dolog elkezdene korrelálni ezekkel az esélyekkel. Ezen kívül a dolog arról szól, hogy ÖSZTÖNÖZZE az embereket arra, hogy próbáljanak egészségesebben élni.
2021. ápr. 4. 17:35
43, 🤦♂️. Várd meg akkor hogy beszerezzenek bárhol 5-10 millió pfizert. Várhatnánk rá még jövőnyáron is. De csak nem sikerül leírni, hogy pontosan mi is a baj a többféle oltóanyaggal. Addig már nem terjednek az érvek, hogy ebbe belemenjél. :D
2021. ápr. 4. 17:37
47/82 A kérdező kommentje:
Az ösztönzésen kívül pl pénzt is adsz az embereknek a szerinted egészségesebb életmódra? Pl egészségesebb ételekre? S mi lesz a genetikai hajlamukkal? Azt mivel akarod majd ösztönözni hogy azok se legyenek bennük?
Nekem egy ismerősöm se retteg, egy részüket már beoltották, a fiatalabbakat még nem. Viszont egy oltottnak is érdeke, hogy minél többen oltassák be magukat rajta kívül is. Ugyanis az oltás nem 100%-os, sőt idővel kialakulhat az oltásra rezisztens vírusvariáns.
A nagyobb átoltottság ennek valószínűségét csökkenti: az oltatlanokban tud hatékonyan tenyészni és mutálódni a vírus, és ha ők oltottakkal találkoznak, az az evolúciós nyomás a rezisztenciára. Egy jól átoltott közösségben kihal a járvány, mert sokkal gyengébben tud terjedni. Amíg a nagy átoltottságot el nem érjük, addig az oltott-oltatlan találkozások csökkentése segít.
Én reálisnak tartom, hogy egy éven belül teljesen kiirtsuk ezt a nyavalyát, és onnantól a mutánsokra se lesz gondunk, meg az oltásra se. Persze jönni fog egy következő járvány, egy másik betegség, de addigra talán már felkészültebb lesz az emberiség.
2021. ápr. 4. 17:37
49/82 A kérdező kommentje:
46-os látom kötekszel... rendben! X vakcina y százalék védettséget ad. A vakcina megint más százalékút és sotolhatnám. Szerinted ebből így hogy lesz azonos oltottsági védelem? Ha szerinted lesz, akkor zseni vagy.
#46, szerintem a többféle oltóanyag véletlenszerűen kiosztva kifejezetten jó, mert csökkenti az oltásrezisztens mutánsok elterjedésének valószínűségét. De ezek csak az én megfontolásaim, nem tudom, mit mondanak az ezzel foglalkozók.
2021. ápr. 4. 17:39
Kapcsolódó kérdések: