Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért az oltottak félnek a...

Miért az oltottak félnek a legjobban?

Figyelt kérdés
Be vannak oltva, mégiscolyan szinten rettegnek, mintha kb semmilyen védelemben nem bíznának. Akkor minek oltattak ha továbbra is rettegnek, meg agitálnak másokat is hogy oltassanak? Hogy mások is velük rettegjenek oltás után is? Mitől félnek ennyire az oltottak?
2021. ápr. 4. 16:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 anonim ***** válasza:
46%

És most mi az elvárás akkor részedről? Hogy ne csináljanak semmit, amit ki nem kutatták, hogy pontosan mi van a mutánsokkal? Vagy kutassanak gyorsabban?

Szerintem a lehető legoptimálisabb és ésszerűbb dolgot csinálják. Megteszik, amit tudnak, oltanak azzal ami van és közben kutatják a vírus mutánsait és a hatásosságát a meglévő vakcináknak ezekre.

2021. ápr. 4. 17:12
 32/82 anonim ***** válasza:
34%
21-es Valóban emberi jog, hogy aki oltat, oltat, aki nem oltat, nem oltat. Azonban mindennek vannak következményei, és vonzatai. A TB jelenlegi működése valóban hajaz arra, amit te írsz, azonban ez se feltétlenül helyes. A biztosítási rendszereknek azért igenis kell bónusz-malusz különbséget tennie. Aki az egészségének a megőrzése érdekében mindent elkövet, mindent megtesz, annak a TB járulékának alacsonyabbnak kellene lennie, vagy a biztosítási körének magasabbnak, ellenben aki nem tesz meg mindent ezért, sőt, valamivel esetleg rongálja is az egészségét, annak a kisebb besorolás miatt magasabb TB járulékának kellene lennie. Ez egyrészt ösztönző lenne az egészség védelmére, másrészt pedig elég egyértelműen etikus is, ugyanis pont, hogy a maguk egészségét védő, arra vigyázó emberek járulékából is fizetni a magukra nem vigyázó, esetleg káros életmódot folytató emberek kezelését is fizetni, pont ez etikátlan az előbbiekkel szemben.
2021. ápr. 4. 17:15
 33/82 A kérdező kommentje:
Szerintem meg pont hogy a leglogikátlanabb amit tesznek. Vegyük pl Izraelt. Ott mindenkit aki oltatni akart, egyfélével oltottak, tehát azonos szintű lett a védettség az emberekben. Viszont ahol többfélével oltanak, pláne nálunk, ott meg lehet nézni az adatokat. Mindegyik vakcina másmilyen százalékban ad védettséget, tehát hogy úgy mondjam, az oltottaknak sincs ugyanolyan esélye azaz mindenkinek eltérő lesz a védettségi szintje. Izraelben azért működött a dolog, mert egyfélével oltottak mindenkit.
2021. ápr. 4. 17:16
 34/82 A kérdező kommentje:
32-es bocsáss meg de te jól vagy? Mit tehet vki pl egy rákról, egy genetikai rendelenességről stb? Nem is értem amit írsz. Ha vkit pl 5-ször műtenek nőgyógyászatilag mert cisztás (hirtelen ez jutott eszembe mert gyakori dolog) akkor ő fizessen több tb-t mert 5-ször kellett műteni, amiből te képes lennél azt kihozni mert nem élt egészségesen?
2021. ápr. 4. 17:19
 35/82 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem félreérted. Nem az lenne az alapja, hogy ki mennyire beteg, hanem az, hogy ki mennyit tesz az egészségéért. Ha a ki mennyit beteg, akkor nem is lenne értelme a biztosításnak.
2021. ápr. 4. 17:22
 36/82 anonim ***** válasza:
39%
33, Nem szereted a feltételezéseket, de leírsz egy ilyen konteót amit soha sehol nem láttam még. Már hogy lenne jobb, ha egy félével oltanak jelentősen lassabban, mintha beszerzik amit csak tudnak és nagyobb kapacitással gyorsabban oltanak? :D Ez miből logikáztad ki?
2021. ápr. 4. 17:23
 37/82 anonim ***** válasza:
50%
Én azon vagyok megrökönyödve, mikor annyira rettegnek, pánikolnka, hogy olyanokat mondanak, bármelyik oltást elfogadják mert minden jobb mint a lélegezetőgép. :D
2021. ápr. 4. 17:27
 38/82 A kérdező kommentje:

Sorban próbálok válaszolni:

Az hogy ki mennyit tesz az egészségéért... hallottál te már életerős embert hírtelen szívrohamot kapni? Hallottál olyanról, hogy egészséges gyerekeknél kerül felszínre rejtett genetikai rendellenesség? És sorolhatnám. Úgyhogy ez a ki mennyire védi az egészségét... Nem csak a dohányosok lesznek tüdőbetegek, nem csak az alkoholisták lesznek májbetegek stb.

Másik válaszolónak: mielőtt konteózol (de amit írtam Izraellel kapcsolatban abban hol látsz te ilyet?) értelmezd és gondold át logikusan amit írtam.

2021. ápr. 4. 17:28
 39/82 anonim ***** válasza:
35%

"Másik válaszolónak: mielőtt konteózol (de amit írtam Izraellel kapcsolatban abban hol látsz te ilyet?) értelmezd és gondold át logikusan amit írtam."

Jó, akkor mutass bármilyen forrást, ami azt állítja, hogy jobb egyfélével oltani lassabban, mint többfélével gyorsabban. Nem tudsz? Akkor had legyen szabad konteózni. :D

2021. ápr. 4. 17:30
 40/82 A kérdező kommentje:
37-es igen ez is... kb mindegy ki csak vki dug..on már meg. Normális ember mindent megfontol és átgondol. Minden oldalról megnézi a dolgot, és utána dönt.
2021. ápr. 4. 17:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!