Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Fiatalokat mikor kezdik...

Fiatalokat mikor kezdik beoltani COVID ellen?

Figyelt kérdés

Itt most olyanra gondolok aki nem krónikus beteg vagy valami más betegsége van hanem olyanra aki egészséges nincs egyéb betegsége.

(Vicces válaszokkal kiméljetek, köszi.)

2021. márc. 13. 06:31
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
0%
7-es: igenis van tünetmentes vírushordozó, ez minden fertőző betegségre igaz, különben nem alakulnának ki járványok. Ha nézed a Híradót, ott többször is bemondják, hogy előre lehet tudni,mikor fog emelkedni a fertőzöttek száma, ugyanis naponta megvizsgálják laboratóriumokban a szennyvizet, és abból, hogy mennyire emelkedik az abban meglévő vírusok száma (amit az emberek ürítettek magukból), lehet tudni, hogy kb. két hét múlva emelkedni fog a fertőzöttek száma is. Ha nem lenne lappangási idő, akkor már másnap megemelkedne a fertőzöttek száma, de ehhez kb. 2 hétre van szükség. Tapasztalat tehát. - Én eddig azt sem tudtam, hogy léteznek ilyen vizsgálatok, valószínűleg a Vízművek feladata ez is. Ott is vannak laboratóriumok. De ennek ellenére elhittem, amit az orvosok mondtak, ők valamivel több tudással rendelkeznek, mint én.
2021. márc. 14. 17:10
 22/22 anonim ***** válasza:

Egy kis ismertetés a veleszületett immunitásról. Van a bőrünkön baktériumflóra, ami akadályozza az idegen baktériumok, vírusok szaporodását. A sejtnedvek, vérplazma baktérium-, vírusölő hatású. A fehérvérsejtek falósejtek bekebelezik az idegen anyagokat, áthatolnak az ér falán és gennyet képeznek.

Ha kevés a vírus nem jut be a szervezetbe, ha megfelelő a száma akkor bejut. Ha bejutott, akkor a lappangási idő után megjelennek a betegség tünetei. Ami embereknél egységes, és állatoknál fajtánként változó.

Olyan nincs, hogy a vírust, baktériumot hordozza valaki tünetmentesen. Ha bekerül a szervezetbe a baktérium, vírus, idegen anyag. Akkor vagy szaporodik, vagy elpusztítja a veleszületett immunitás. A baktériumok vírusok szaporodásának feltételei minden emberben hasonló, eltérés az állatfajoknál fajtánként van. A betegségek leírásánál a lappangási időt és a tüneteket nem szokták külön leírni gyerekekre, felnőttekre, idősekre, nőkre, férfiakra. Mert az emberekre jellemzően azonos a fertőző betegségek lefolyása.

2021. márc. 14. 19:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!