Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért fájnak a nyirokcsomók...

Miért fájnak a nyirokcsomók az arcomban? Milyen hátránya lehet, ha kiműtik?

Figyelt kérdés
A történet röviden annyi, hogy kb. 4 éve észrevettem egy mozgatható gömb alakú képletet az arcomban. Nem fájt, semmi különös. Rá egy évre elkezdett fájni, megnőtt kb. másfélszeresére, és nőtt mellé egy másik kisebb is. Voltam vele többször UH-n, az egyik doki szerint ciszta, a másik szerint ártalmatlan nyirokcsomó, de most 1,5 évvel az utolsó UH után ismét elkezdett furán "fájni", mintha lassan lüktetne. Azt mondta a sebész még régebben, hogy fölöslegesen nem szabdalná szét az arcomat, szerinte ártalmatlan. Lehet, valami hátránya, ha kiveszik? Vagy lehet belőle biopsziát venni műtét nélkül? Mire számíthatok?

febr. 7. 10:47
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy nyirokcsomókról van szó (az arcon nemigen vannak). Sokkal inkább cysták, amik az eltömődött faggyúmirigyek miatt alakulnak ki. Időnként begyulladhatnak és akkor fájdalmasak, egyébként nem. Ha végleg meg akarsz szabadulni tőlük, akkor egy kicsi műtéttel el kell őket távolítani a tokkal együtt. Egyébként ha ott maradnak sem rákosodnak el és akkor sem ha eltávolítják. De ha eltávolítják, akkor azzal számolj, hogy marad egy kicsi nyoma az arcodon. Azért, hogy minél szebben gyógyuljon, az ilyen műtéteket ősszel, télen, kora tavasszal, még a napozás előtt célszerű elvégezni és még akkor is érdemes az napfénytől védeni.
febr. 7. 12:12
 2/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ezt most azért nem értem, mert az orvosod elmondta a lehetőségeket. Biopsziát ebből felesleges venni, meg amúgyis ezt orvos javaslatra lehet csak megoldani. Pontosan hol van ez a nyirokcsomó?
febr. 7. 14:16
 3/3 A kérdező kommentje:

Bal mandibulaszár

Nincs rossz fogam, mielőtt kérdeznétek.

Köszönöm a válaszokat!

febr. 9. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!