Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha ez új variáns a fiatalabbak...

Ha ez új variáns a fiatalabbakra is veszélyes, akkor nem kéne őket is oltani?

Figyelt kérdés

Ha ez tényleg rosszabb, meg a vakcinák állítólag hatásosak, akkor miért csak főleg az otthon ülő 70-es 80-asokat oltják?

Ha az orvosok szerint a legnagyobb rizikófaktor az elhízás, akkor a komoly túlsúllyal küzdők miért nincsenek előrevéve?

Ha - állítólag - sokaknál súlyos szövődményeket okozhat a vírus (gyengeség, fáradékonyság, szellemi képességek csökkenése, amikről senki sem tudja, hogy valaha elmúlnak-e), és ez sokkal több embert érint, mint a halálozás, akkor ezt miért nem veszik figyelembe.

Próbáltam erről beszélgetni egészségügyis ismerőseimmel, de nem tudtam velük zöld ágra vergődni. Egyikük csak ennyit mondott: Ha nem értem miért az időseket a legfontosabb beoltani, akkor nincs is miről beszélgetnünk.

2021. márc. 10. 16:09
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
60%

#40 és a nyanyák mit keresnek folyton a boltokban? Meg tömegközlekedésen? Ma már online is be lehet vásárolni és házhoz megy. Mit flangálnak kint állandóan? Semmi fontos dolguk nincs.

Egyébként akármennyire is etikátlanul hangzik, a fiatalok élete fontosabb az öregekénél. Persze ők most veszélyeztetettebbek, de az oltás mindenkinek egyformán kéne járnia. Ami most megy, az komoly diszkrimináció.

2021. márc. 11. 10:10
 42/45 anonim ***** válasza:
13%

41-es

Ennek mi köze a kérdéshez? Annyit írtam, hogy aki eddig nagyívben tett rá, mert közvetlenül nem volt érintett, a terjesztésben viszont annál inkább, az ne követelőzzön most sem, amikor fordult a kocka.

2021. márc. 11. 14:25
 43/45 anonim ***** válasza:
65%
A szervbeültetések listáján is van sorrend. A lakosság egymásnak ugrana, ha az övék lenne a döntés. Orvosbizottság dönt a túlélési esély és a várható élettartam alapján.
2021. márc. 11. 19:53
 44/45 anonim válasza:
29%
43-as: Hát ez a jelen esetben is nagyon jó lenne. De azért mind látjuk, hogy nem így van.
2021. márc. 12. 07:21
 45/45 anonim ***** válasza:
60%
Több emberrel is beszélgettem, akik szerint a pedagógusok, rendőrök, tömegközlekedésben dolgozók kellett volna jöjjenek az egészségügyi dolgozók után. Valahogy egyet tudok velük érteni.
2021. márc. 12. 08:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!