Ha ez új variáns a fiatalabbakra is veszélyes, akkor nem kéne őket is oltani?
Ha ez tényleg rosszabb, meg a vakcinák állítólag hatásosak, akkor miért csak főleg az otthon ülő 70-es 80-asokat oltják?
Ha az orvosok szerint a legnagyobb rizikófaktor az elhízás, akkor a komoly túlsúllyal küzdők miért nincsenek előrevéve?
Ha - állítólag - sokaknál súlyos szövődményeket okozhat a vírus (gyengeség, fáradékonyság, szellemi képességek csökkenése, amikről senki sem tudja, hogy valaha elmúlnak-e), és ez sokkal több embert érint, mint a halálozás, akkor ezt miért nem veszik figyelembe.
Próbáltam erről beszélgetni egészségügyis ismerőseimmel, de nem tudtam velük zöld ágra vergődni. Egyikük csak ennyit mondott: Ha nem értem miért az időseket a legfontosabb beoltani, akkor nincs is miről beszélgetnünk.
Azt az érvet fejtettem ki, hogy szerintem ha 45 évesen valaki munkaképtelenné válik, az összevethető azzal, hogy 70 éves krónikus betegen nem éli túl.
Szerintük meg nem, mert az élet védelme mindennél előbbre való.
#2: Szóval szerinted, ha lehet választani:
- 70 éves, akinek még 5 év a várható élettartama az egészségi állapotát figyelembe véve, ha nem kapja el a COVID-ot, ha elkapja, belehal
- 45 éves, egészséges, még 35 év a várható élettartama, ha elkapja a COVID-ot, akkor ez 25-re csökken és jelentősen romlik az életminősége
Te a 70 évesnek adnád a vakcinát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!