Hogyan szedhettem össze ilyen gombás fertőzést ott lent, illetve hogyan tudom megelőzni, mit tudok tenni ellene?
Szia!
Nem akarlak elkeseríteni, de a terhesség fokozottabban hajlamossá tesz a gombás fertőzésekre, sajnos nem tudsz tenni ellene semmit, csak kezelni.
Nekem is végigkísérte a terhességemet, folyamatosan kaptam rá a kúpot (gyno-pevaryl-t). A kislányomnak szerencsére semmi baja nem lett, a szülőcsatornában sem kapta el.
Vécédeszkáról nem lehet gombás fertőzést összeszedni. Gondolom, a hüvelybemenetedet nem dörgölted hozzá...
Gomba az egészséges nő hüvelyében is van, csak nagyon kevés, és a laktobacilusok kordában tartják. Terhesen az immunrendszer csökken, hogy a test a babát ne kezelje idegen testként és ne lökje ki a szervezetből, ezért a gomba is elszaporodhat.
nem érdeke, hogy hol vagy, a hüvelyi fertőzést nem veheted félvállól. Koraszülést is okozhat!!! A kporaszülés pedig súlyos problémákat jelenthet a babádnak, az egyszerű "hipotóniától" kezdve a maradandó károsodásokig, pl látáscsökkenés, halláscsökkenés. Úgyhogy ezt ki kell kezelni, mégpedig sürgősen.
Ha nem lennél terhes, azt mondamám, hogy a tejsavas hüvelyi irrigálás tökéletes a megelőzésre, de terhesen nem szabad irrigálni. Úgyhogy én orvoshoz menék a helyedben. Nőgyógyászati ügyelet minden kórházban van, még éjjel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!