Akiket már beoltottak! Mesélnétek valamit, hogy milyen mellékhatásokat avagy semmit nem tapasztaltatok?
Nekem is sok időnek tűnik az a 11 hét kicsit furcsa is volt mert másoknak 3 hetet kellett várni..
Nem tudom
Szeretnék tanácsot kérni, vagy meglátásokat (Persze írok a háziorvosnak is, de mégis eez a GYIK)
Szóval van egy családtagom, aki ugyan 63 éves csak, 40 év nyugdíjjal izével mehetett nyugdíjba, de nagyon beteg. Van vérnyomás problémája, meg túlsúly és lelkileg sem oké (mentálisan igen.), de főleg mozgásszervi bajai vannak (gerinc, láb, alig jár.)
A legnagyobb problémája, hogy ugye belebetegedett a "helyzetébe", mióta nyugdíjas kb sehol nem volt, még az udvarra kiment az elején.
De a kérdésem az lenne, hogy ennek fényében, neki milyen immunrendszere lehet, és hogyan tolerálná bármely vakcinát?
Én fiatal vagyok (20as) és engem is meg a nagyapámat, aki szintén 60-as az influenza elleni védőoltás is "bealtatott", bealudtunk. Gondolom akkor hatott a cuccos.
Szóval féltem az említett családtagom.
És a COVID-tól nem félted? :D
Ő full veszélyeztetett, mindenképpen meg kell kapnia az oltást.
Nos, ha attól félted, a kérdésed értelmetlen.
Az immunrendszere gyenge, épp ezért kell megkapnia az oltás. Veszélyes mellékhatásokat leginkább a valamely összetevőre való allergia miatt okozhat, nem a gyenge, oltást fogadó immunrendszer.
A lelki és a mentális az ugyanaz, Mr. IQ Betyár.
@24 Így, 12 héttel keresve már találtam rá forrást, köszi. Igazad van akkor.
Igen, pont ettől féltem, az immunrendszer gyengesége miatt, hogy melyik fajta vakcinára hogy reagálna, Fő IQ betyár.
A lelki és a mentális dolgok meg nem ugyanazok!
Március 11-i tényállás szerint az alábbi időkülönbségekkel adják az oltásokat:
AstraZeneca: 12 hét
Moderna: 4 hét
Pfizer: 5 hét
Sinopharm ("kínai"): 4 hét
Szputnyik ("orosz"): 3 hét
Forrás: [link]
Nagyszülők 70 felett az Astra Zenecát kapták, egyikőjüknek enyhén fájt az oltás helye, más tünetük nem volt.
Kb. 3 hónap múlva kapják a második adagot, azaz az oltási kartonjukra egy júniusi dátumot vezettek fel következő időpontnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!