Félek, hogy vérvételen nem steril tűt használtak, lehetséges?
Protokoll szerint nem mindegy hova kerül a használt tű. Akkor járunk el jól, ha kisméretű badellaba dobjuk a használt tűt, mivel veszélyes, ha véletlenül levered pl. (Nálam már elofordult, hogy levettem a konyokommel... :/)
Egyébként sajnos nem mindenhol betarthato a szabály, de ez főként magyar sajátosság (jól van az úgy" és az "így szoktuk csinálni", mindenféle szakmaiságot nélkülözők stílusa)
Na de ezt csak érdekességképpen mondtam el.
Az a badella, csak így hívjuk.
Tuti nem azzal szúrt meg, azt már rég kidobta, ebben 100%-ig biztos vagyok. Ilyen hibát nem követ el senki. Van az összes verveteli tűn egy zárjegyszeru papirka (tudod, mint ami drága alkoholokon és dohányon van), onnan tudjuk pl H a tű steril.
szóval, ha jól értem, akkor kizárt, hogy valaki véletlenül újrahasználjon tűt.
Ha valaki újrahasználna egy tűt, akkor annak direkt kellene történnie. (természetesen ezt kizárom, mert az durva rágalom lenne).
Írtam, hogy nem kell dokumentálni. Sosem dokumentaljuk.
Gyogyszergyartasnal, gyártási területen, ami például egy plazmakozpont plazmaferezis terme, ott a fistula tű LOT számát dokumentálni kell. De ez minőségügyi szempontból fontos, mivel ezek a plazmak felhasználásra kerülnek, gyógyszerek készülnek belőle. Biztosítani kell, hogy aki kapja a plazmabol készült gyógyszert, az jó minőségű.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!