Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Félek, hogy vérvételen nem...

Félek, hogy vérvételen nem steril tűt használtak, lehetséges?

Figyelt kérdés
Az NNK-ban voltam szűrésen és nagyon fájt a vérvétel. Hetekig be is volt vérezve. 2 hét múlva tüneteim lettek. Félek, hogy a tűt előttem már használták valakin.

2021. jan. 22. 02:29
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
72%

Protokoll szerint nem mindegy hova kerül a használt tű. Akkor járunk el jól, ha kisméretű badellaba dobjuk a használt tűt, mivel veszélyes, ha véletlenül levered pl. (Nálam már elofordult, hogy levettem a konyokommel... :/)

Egyébként sajnos nem mindenhol betarthato a szabály, de ez főként magyar sajátosság (jól van az úgy" és az "így szoktuk csinálni", mindenféle szakmaiságot nélkülözők stílusa)

Na de ezt csak érdekességképpen mondtam el.

2021. jan. 22. 20:10
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem tud használt tűt használni. Vérvétel előtt bontják ki a csomagból.
2021. jan. 22. 20:11
 13/33 A kérdező kommentje:
11-es, de nem lenne kínos, ha pont a NNK-ban nem tartanák be? Nekik pont az ilyen fertőzések megelőzése a profiljuk...ha jól tudom.
2021. jan. 22. 20:13
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem mindenhol van kisméretű badella, ezért dobja a vesetalba. Szerintem ez lehetett az oka annak, hogy oda tette.
2021. jan. 22. 20:17
 15/33 A kérdező kommentje:
Őszintén nem tudom, hogy a vesetálba tette-e vagy sem. Azt a tűt, amit nálam használt azt egy sárga veszélyes hulladék gyűjtőbe tette, de félek, hogy az előttem levő személy tűjét nem.
2021. jan. 22. 20:18
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Az a badella, csak így hívjuk.

Tuti nem azzal szúrt meg, azt már rég kidobta, ebben 100%-ig biztos vagyok. Ilyen hibát nem követ el senki. Van az összes verveteli tűn egy zárjegyszeru papirka (tudod, mint ami drága alkoholokon és dohányon van), onnan tudjuk pl H a tű steril.

2021. jan. 22. 20:24
 17/33 A kérdező kommentje:

szóval, ha jól értem, akkor kizárt, hogy valaki véletlenül újrahasználjon tűt.

Ha valaki újrahasználna egy tűt, akkor annak direkt kellene történnie. (természetesen ezt kizárom, mert az durva rágalom lenne).

2021. jan. 22. 20:29
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen igen. Senki nem akar börtönbe menni :D
2021. jan. 22. 20:31
 19/33 A kérdező kommentje:
Aki az EÜ-ben dolgozik! A felhasznált tűk számát dokumentálni kell?
2021. jan. 22. 20:32
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Írtam, hogy nem kell dokumentálni. Sosem dokumentaljuk.

Gyogyszergyartasnal, gyártási területen, ami például egy plazmakozpont plazmaferezis terme, ott a fistula tű LOT számát dokumentálni kell. De ez minőségügyi szempontból fontos, mivel ezek a plazmak felhasználásra kerülnek, gyógyszerek készülnek belőle. Biztosítani kell, hogy aki kapja a plazmabol készült gyógyszert, az jó minőségű.

2021. jan. 22. 20:35
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!