Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szerintetek mi történik, ha...

Szerintetek mi történik, ha valaki a 2 covid oltás között fertőződik meg?

Figyelt kérdés

Ugye az immunitáshoz 2 oltás kell, 21 nap különbséggel, és csak azután alakul ki a védettség, ha valaki másodikat is megkapta.

No de mi van akkor, ha mondjuk engem beoltanak az elsővel, és rá 2 napra pedig megfertőződök? Enyhébb lefolyású lehet a betegség, vagy esetleg súlyosabb? Illetve akkor mi lesz a 2. oltással, betegen is beadják, vagy újra kell kezdeni? Erről még semmit sem hallottam eddig, pedig szerintem cseppet sem mellékes.

Szerintetek mi fognak, mit kellene tenni ilyen esetben? Hisz könnyen előfordulhat bárkivel...

(Kérlek, hogy az oltásellenes, vírustagadó, "chipet ültetnek belénk", politizálós, stb. agyament válaszokat mellőzzétek, mert ezeket jelenteni fogom. Normálisan feltett kérdésekre normális válaszokat várok. Még ha nem is vagy eü-s de van kulturált, épkézláb véleményed, azt nyugodtan írd le. Köszönöm!)

2021. jan. 7. 10:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
Betegen nem adják be, más oltásoknál is így van.
2021. jan. 7. 10:33
 2/12 anonim ***** válasza:
89%

Ez az oltás ugyan nem súlyosbítja a betegséget - de betegen ezt sem érdemes beadni, mert akkor már nem segít.

Valószínűleg az első oltás is segít ilyenkor legyőzni a betegséget - de sajnos annyit nem, mintha mindkettőt beadták volna.

2021. jan. 7. 10:38
 3/12 anonim ***** válasza:
9%
Mivel az emberek többségén tünetmentesen megy át a covid, nem szerncsés előzetes teszt nélkül oltani. Viszont most betegnek titulálják az egészséges embert is, aztán majd csodálkoznak, ha tényleg beteg lesz az oltástól.
2021. jan. 7. 10:51
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

#3!

Nézzél már utána!

Ez az oltás nem legyengített vírussal megy, ezért beadható akár betegnek is.

Csak fölösleges, mert akkor már nem segít.

2021. jan. 7. 10:58
 5/12 A kérdező kommentje:
Persze, oké, hogy nem oltanak ha beteg vagyok... de mi történik, ha valaki a 2 oltás KÖZÖTT betegszik meg? Ha nem kapja meg a 2.-at időben (tehát a 21. nap környékén), mert akkor épp beteg, akkor mi lesz? Meg kell ismételni az elsőt is? Vagy nem baj, ha a második heteket késik az ajánlott időhöz képest?
2021. jan. 7. 11:56
 6/12 anonim ***** válasza:

Nem.

Akkor nem kell oltani legalább 3 hónapig a gyógyulás után, mivel fölösleges, nem lesz pozitív hatása.

Ha szerencséje van, akkor szerez immunitást az első oltás ÉS a betegség miatt - ha nincs, akkor nem szerez, vagy csak 3 hónapra szerez.

Utána, ha oltani akarod, ismét kétszer kell.

2021. jan. 7. 11:59
 7/12 anonim ***** válasza:
Beteg embernek a masodikat nem adjak be, de amugy az elso oltas mar nyujt annyi vedettseget, hogy ha a hatasat volt ideje kifejteni, enyhitse a betegseg lefolyasat.
2021. jan. 7. 13:45
 8/12 anonim ***** válasza:
Ekkor enyhe tünetekkel végigmegy rajta a covid, és ugyanúgy karanténba teszik, mint aki nem kapott oltást.
2021. jan. 7. 16:48
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt senki nem tudja még, mert nincsenek rá klinikai esetek még. Én arra tippelek, hogy miután kigyógyul, ugyanúgy beadják az emlékeztetőt (miért ne adnák be?), aztán majd kiderül, hogy kell-e még további oltás. Még egy tipp a végére: Szerintem nem kell harmadik vakcinázás, mert a megbetegedés nem nullázza le a T-sejteket, de mondom, mindez spekuláció a részemről.
2021. jan. 8. 02:36
 10/12 A kérdező kommentje:

Egyébként csodálkozom is, hogy ezt a kérdést, hogyhogy még senki sem tette fel a tisztelt Operatív Törzsnek...

mondjuk mostanában már nem nézem a tájékoztatóikat, szoktak még egyáltalán kérdéseket beolvasni?

2021. jan. 8. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!