Apám 82 éves, és nem akarja oltatni magát. Hogyan vegyem
rá mégis?
Én nem beszèlnèm rà, sokan az influenza oltàstól is nagyon betegek. Én egyszer kaptam oltàst, pár nap múlva tüdőgyulladásom lett. Röviden a lényeg, mindenkire máshogy hatnak a vèdőoltàsok, nem szeretnèm, hogy bàrkinek az èn ràbeszèlèsem miatt legyen baja. Döntse el mindenki maga. De ez csak az én véleményem.
2021. jan. 6. 19:21
Sehogy. Nem kötelezheted, ahogy pl. azt sem, hogy ki melyik pártra szavaz. Az oltás mindenkinek saját érdeke. Nem úgy mint a maszk viselés, amivel a többieket kisebb eséllyel fertőzzük meg. Az oltás ilyenre nem jó, ugyanúgy fertőző marad az ember ha elkapja, csak ő nem betegszik bele (súlyosan).
2021. jan. 6. 19:22
2021. jan. 6. 19:25
Sajnos az oltással kapcsolatban rengeteg hiedelem kering, egészen abszurd dolgok is, például, hogy genetikai módosítás, chipbeültetés stb. Visszafogottabbak azzal érvelnek, hogy túl gyorsan fejlesztették ki stb (pedig ugyanolyan biztonsági követelményeknek fele meg, mint bármilyen más oltás a nyugati vakcinák esetében). Talán érdemes elmondani, hogy COVID-ban eddig 1,8 millió ember halt meg, oltás miatt egy sem.
2021. jan. 6. 19:31
Ajánlom ezt a cikket elolvasásra, probáld meg a benne leírtakat elmagyarázni neki.
[link]
2021. jan. 6. 19:39
5: ezzel is csak az a baj, hogy igazából sehol nem részletezi senki tudományosan, hogy miért is veszélyeztet mást is ezzel. Ez ugyanis szembe megy a legtöbb tudományos tézissel úgy alapvetően a vírusok kapcsán is. Csak főcímnek meg propagandához láttam ezt használva.
Meggyőzhető vagyok amúgy, csak ahhoz érvek is kellenének.
AMúgy kérdező, próbálhatod győzködni, de amíg ő nincs cselekvőképtelennek nyilvánítva, addig nem dönthetsz helyette. Annyi, hogy menjél biztosra, hogy érti-e, hogy milyen következménye lehet a döntésének.
2021. jan. 6. 19:43
Túlélt már mindent, ne csesztessétek ilyennel! Ő erősebb nálunk, mert igazi ételeket evett, egész életében dolgozott, semmi szüksége mesterséges védelemre. Erősebb immunrendszerük van mint nekünk, főleg ha van saját pálinkája is.. ;)
2021. jan. 6. 19:43
6-os: 4 perc alatt elolvastad a cikket, sőt, még nekem is válaszoltál? :)
Azért veszélyeztet másokat, mert lehet, hogy az illető tünetmentesen/enyhén megússza, de megfertőzi az időseket, betegeket, akik meg is halhatnak.
Nem a cím a lényeg, hanem maga a cikk!
2021. jan. 6. 19:46
Elolvastam a cikket, képzeld.
De amit írtál ugyanúgy fennáll az oltás esetén is. Ugyanis attól, hogy nem betegszel le, mert az immunrendszeres az oltás hatására hatékonyan legyűri a fertőzést, még a vírus nem pattan le rólad.
2021. jan. 6. 19:48
10/14 A kérdező kommentje:
6: A felfogóképességével semmi gond. Állandóan az ATV-t nézni, ott hallhatott valamit, ami elbizonytalanította. Csak nem tudom, hogy mit. Annyira katyvasz ez az egész...
További kérdések: