Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha 1000NE D-vitamintól kicsit...

Ha 1000NE D-vitamintól kicsit fáj a fejem, azt azt jelenti, hogy érzékeny vagyok rá, vagy azt, hogy óriási D-vitamin hiányom van, és hozzá kell szoktatnom a szervezetemet? (Most kezdtem szedni.)

Figyelt kérdés
(Mivel kb. egész nap itthon vagyok, simán lehet, hogy hiányom van belőle. Vagy van D-vitamin allergia is?)
2020. dec. 2. 15:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Biztos attól fáj? Ez még nem is nagy mennyiség. Én nagyon fejfájós vagyok és volt egy időszak amikor havi egy tablettát kellett bevennem, ami 30ezer NE volt, mégsem fájt tőle a fejem. Persze attól még, hogy nekem nem neked fájhat, de még senkitől nem hallottam ilyet.
2020. dec. 2. 15:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg vitamin hiány miatt fájhat a fejed, de azért mert szeded 90 %, hogy nem. Illetve talán ha huzamosabb ideig nagy mennyiséget juttatsz a szervezetedbe, akkor lehetnek esetleges mellékhatások, de nem túl gyakori. Ráadásul,te azt írod, hogy most kezdted szedni.

Szóval esélytelen, hogy attól fáj a fejed.

Iszol eleget? Eszel rendesen? Nagyon sok oka lehet a fejfájásnak, nem értem, miből gondolod, hogy pont a vitamin okozza.

2020. dec. 2. 15:17
 3/7 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam most is, és tegnap is. Úgy tűnik, a kettő együtt járt.
2020. dec. 2. 15:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy attól fáj. Az 1000 nemzetközi egység amúgy is semmi. Ennek legalább a négyszere se kell naponta a szervezetenek. Na meg a recept nélkül kapható vitaminok nem érnek semmit igazából. Nem véletlenül lehet receptre is D vitamint kapni.
2020. dec. 2. 16:05
 5/7 A kérdező kommentje:
De attól nem lehet belőle hiányom, hogy egész nap itthon ülök, szinte nulla napfényben?
2020. dec. 2. 18:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Nyugodjal megfele nincs D vitamin hiwnyod. Menj el verkepet nezetni
2020. dec. 2. 19:53
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A D vitamint és a cink kombinációja kell. Erősíti az immunrendszert, főleg télen. Télen sokkal kevesebb nap ér, ezért sokkal kevesebb D vitamin termelődik, ezért is vagyunk télen fogékonyabbak a betegségekre, mint nyáron.
2020. dec. 2. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!