Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért baj az, ha a covidba...

Miért baj az, ha a covidba belehalnak páran (relatív, hogy mi a sok meg a kevés, nem kell belekötni)? Az evolúció lényege, hogy a fajok alkalmazkodnak a környezetükhöz... (folyt. lent)

Figyelt kérdés

... és aki kevésbé ellenálló valamivel szemben, az általában belehal, a többiek meg vígan örökítik tovább az adott helyzetben (évek, évtizedek, évszázadok) előnyösebb génjeiket. Ez mióta világ a világ, így működött. Most meg akkora patáliát csapunk egy nem is félelmetes vírus miatt, mintha a fél világot kiirtaná. Pedig ez közel sincs így. A halál az élet velejárója. Ha nem covidba hal bele valaki, akkor manapság igen jó eséllyel pl. autóbalesetbe. Ez utóbbi egész elfogadott, hiszen senki adja fel az autózást azért, mert bármelyik pillanatban halálos balesetet szenvedhet közben. Vagy ott van a rák. A nagy többség tojik rá, hogy olyan életmódot folytasson, amivel csökkenti annak a kockázatát, hogy daganatos legyen. Várják a csoda gyógymódot, ahelyett, hogy eleve megelőznék a bajt. Most meg itt pörög a fél világ a maszkhordáson, meg a vírus megállításán, mintha csak erre vártak volna. Pedig a genetikai állományunk egyre jobban leromlik, mivel lassan minden szelekciós tényezőt kiiktatunk. És ennek az lesz a vége, hogy majd vacak, semmitmondó betegségek is tizedelni fognak minket.

És lehet jönni azzal, hogy majd ha az én hozzátartozóim halnak meg covidba... De nem érdekel. Én azzal is megbékélek. A rokonságom jelentős része eddig rákban halt meg, sokan fiatalabban, mint "kellett" volna. Ez van, az élet velejárója a halál. Ha rettegünk a haláltól, attól nem lesz jobb. Vagy nektek igen?

2020. nov. 10. 09:00
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
0%
Miért félnek a tériszonyosok a magasságtól? Én kétszer is kinéztem az ablakon a tizedikről és semmi bajom nem lett. A térnek három dimenziója van, ezt el kell fogadni. Hülyék ezek, ki kéne halniuk...
2020. nov. 10. 11:59
 42/53 anonim ***** válasza:
75%
34: akármilyen intézkedést hoznak, valakinek érdeksérelme lesz, ráadásul az utóbbi nagy globális járvány a spanyol nátha idején volt, egy teljesen más társadalmi, gazdasági, politikai rendszerben. Ezzel nem védeni akarom a politikusokat, de azt azért látni kell, hogyha körbenézünk a világban, nem sok kormányt találunk, akinek maradéktalanul ötöst lehetne adni a vírusellenes intézkedéseire. Jól láthatóan azok az országok teljesítettek jól, ahol egyébként is része volt az életnek a járvány kezelés, mint Korea, Japán vagy Taiwan. De még ezekben az országokban is meghaltak sokan. A nyugati világban sokként ért mindenkit, lehet azon vitatkozni, hogy ez kinek állt az érdekében (kínaiak, billgécc, gyíkemberek), de azon nem változtat, hogy 9/11-hez hasonlóan alapjaiban változtatja meg az emberek életét és egymáshoz való viszonyát, ezért van ez a fejetlenség minden országban. Erre jön még rá a mindenkori kormányok és ellenzék politikai tőkekovácsolása, de ebből is ki kell válogatni a lényeget, mert a kommunikációjuk nagyresze csak zaj.
2020. nov. 10. 12:15
 43/53 anonim ***** válasza:
13%
Nem halnak meg többen a covidban sem, mint korábban másban. A számok nem hazudnak, nem magasabb a halálozás idén, mint tavaly. Csak ez a sok hipnózisban tartott önző covidfetisiszta lusta gondolkodni és nem hajlandó elfogadni, hogy esetleg másnak más dolog is fontos lehet az életben. Például a szabadság, amiért elődeink az életüket is feláldozták.
2020. nov. 10. 12:56
 44/53 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"A számok nem hazudnak, nem magasabb a halálozás idén, mint tavaly"

Még ha sok a barom, aki képtelen egyszerű szabályokat betartani, akkor is többségben vannak azok, akik igen. Ezáltal van egy magasfokú védekezés a mostani helyzetben. És te most ezt a védekező helyzetet szeretnéd összehasonlítani azzal, amikor védekezés nélkül megy neki az emberiség a betegségeknek. Kár, hogy ezt 2-es IQ alatt nem lehet megérteni, csak azt, hogy ugyanannyian halnak meg. És még ez nevez másokatat "hipnózisban tartott"-nak :)

2020. nov. 10. 13:07
 45/53 anonim ***** válasza:
100%
Biológia emelt szint nélkül nem engednék embert továbbtanulni
2020. nov. 10. 20:29
 46/53 anonim ***** válasza:
83%
Süt a kérdésedből hogy halvány segéd fogalmad sincs erről a kérdésről.
2020. nov. 10. 20:30
 47/53 anonim ***** válasza:
19%
Aki nem félelemben él, és nem tud befolyásolni a média, miért lesz vírustagadó? Nem vírustagadók vagyunk, mert igenis van vírus. De nem olyan halálos, hogy elvisz mindenkit, aki elkapja. Én is elkaptam, a párom is, a közeli családtagjaink is, mind átmentünk rajta enyhe tünetekkel. Aki félig a sírban van, azt elviszi. Ez van. De én nem vagyok álszent, hogy idegen embert sajnáljak, mert meghalt. Ha közeli hozzátartozóm meghalna, sajnálnám természetesen. De nem a vírustól való félelem menti meg az embereket. Mondom úgy, hogy mindenhol normálisan hordom a maszkot (teljesen felhúzva), nem járok társaságba, fertőtlenítek stb. Még jó, hogy nem zárkózik be mindenki a négy fal közé évekig, míg el nem megy a vírus..😒
2020. nov. 11. 06:43
 48/53 anonim ***** válasza:
83%

"Várják a csoda gyógymódot, ahelyett, hogy eleve megelőznék a bajt. Most meg itt pörög a fél világ a maszkhordásról"

Az maga a megelőzés. Akkor mit nem értesz? Az ember evolúciójanak az a lényege, hogy nagy agyat növesztett, és nem is csak a saját agyára tamaszkodik, hanem társadalomba szervezi magát és hallgat az orvosaira, ha betegsegmegelozesrol vagy gyogyitasrol van szó. Ők most azt mondják, hogy tavolsagtartas és maszk.

2020. nov. 11. 06:57
 49/53 hollófernyiges ***** válasza:
74%

"Aki félig a sírban van, azt elviszi. Ez van. De én nem vagyok álszent, hogy idegen embert sajnáljak, mert meghalt."

Oké, értjük hogy te egy empátiára képtelen pszichopata vagy, de mások nem ilyenek.

2020. nov. 11. 08:31
 50/53 anonim ***** válasza:
86%

Azért az elképesztő, hogy most már informális csatornákon is jönnek a hírek arról, hogy az eü összeomlott, ennek ellenére még mindig vannak ilyen ignoráns pcsök, mint a 47-es, aki szerint ez egy megfázás, és le vannak szarva az emberek.

Barátom, ha majd a karácsonyfa rádborul és sbo-ra kell menned, ahol nem lesz aki el tud látni, mert mindenki a covid osztályon van, jusson eszedbe a kommented.

2020. nov. 11. 08:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!