Gődényéknek és a járványszkeptikusoknak adott igazat a legrangosabb orvosi tudományos forrás a Lancet, mit gondolsz?
Nagyon komoly forrásról beszélünk, a Lancet engedte ki!!!
A covid-19 nem pandémia hanem szindémia. Nincs értelme a korlátozásoknak. Ugyanakkor nemsoká év vége és ha a svéd modell is ezek szerint igazolja gődényéket a népességfogyással akkor basszus mindenben igazuk volt.
Én csak egyet nem értek március óta.
Akik olyan szinten rettegnek ettől a nyomorult vírustól, mint itt is sokan, mi a rákért nem zárják magukra hermetikusan a Mount Weather-hegyi komplexum ajtaját cc. 50 évre, és hagyják végre normálisan élni az embereket?
Szerintem be etessuk a Godeny fele trollt, nincs ertelme.😉😅
Jaj ugy varom, hogy az ilyenek majd jojjenek az osztalyra fuldokolni...rimankodnak, hogy ök nem hitték volna...de most segitsunk mert...🙏🤦👎
Én egyetértek a cikk megállapításaival. De nem azt mondja, hogy nincs értelme a vírus elleni védekezésnek (sem azt, hogy nincs járvány), hanem, hogy ez önmagában nem elég, a járványt úgy lehetne megfékezni, ha a krónikus betegségek ellen is felvesszük a harcot (mármint a kormányok hoznak megfelelő intézkedéseket ennek érdekében, és nem csak a vírus terjedésének megállítására fókuszálnak).
Ez már nincs a cikkben, csak a saját véleményem: A krónikus betegeket és az időseket továbbra is védeni kell. Ennek az is része, hogy a fiatal, egészséges emberek ne fertőzzék meg őket, illetve ne terjedjen a vírus eü. intézményekben, idősek otthonaiban. De az is fontos lenne, hogy a veszélyeztetett csoportok létszáma csökkenjen azáltal, hogy az emberek általános egészségi állapota javul. Ez viszont nem fog egyik napról a másikra megtörténni (ha egyáltalán lehetséges), mivel sok tényező van, ami károsítja az egészséget, köztük olyanok is, amiket mi, egyszerű hétköznapi emberek nem vagy minimálisan tudunk befolyásolni, javítani vagy elkerülni, pl. a környezetszennyezés (levegőminőség), egészségtelen munkafeltételek, alacsony életszínvonal.
A Lancet cikke nem a járványszkeptikusoknak akar igazat adni, hanem a világ járványhoz való hozzáállását kritizálja.
Az a fő állítása, hogy kevés a járványt pusztán egy pandémiának tekinteni, és hagyományos epidemiológiai módszerekkel (lezárások, tesztek, karantén, maszk) védekezni ellene. Azt javasolják, hogy a betegséget súlyosbító társadalmi körülményeken (pl szegénység, eü szolgáltatásokhoz való hozzáférés hiányossága) is próbáljon a világ javítani. Ezt akarják mondani a syndemia dologgal, nem azt, hogy nincs járvány.
A syndemia azt jelenti, hogy a járvány kimutathatóan súlyosabban érint bizonyos társadalmi csoportokat, a betegség kimenetelére jelentős hatással vannak a beteg társadalmi körülményei.
Nem akarok senki lelkivilágába nagyon belegázolni, de annyira feltűnően nem tudjátok elviselni ezeket a fejleményeket, zajlik a saját szájízetek szerinti súlyos értelmezése a dolgoknak. Szeretnétek máshogy érteni a Gődényék álláspontját is mint ami valójában és a Lancet publikációt is, hogy a végén kijöjjön a nagy matek ami valahogy így néz ki:
"annak a másik tábornak nem és nem lehet igaza, én okos vagyok és az nem lehet, hogy a megvezetettek oldalán állok!" ;)
Nézd, itt többen is elmagyarázták már neked, hogy miről is szól az a publikáció, mit is jelent a szindémia. Te ezekre a válaszokra nem vagy kíváncsi, nem érdekelnek, sőt, képtelen vagy őket értelmezni-
fordítsd csak meg az előző kommentedet, úgy hogy rólad szóljon, és máris összeáll a kép:)
ha a továbbiakban sem vagy hajlandó a normális viselkedésre, a szövegértelmezésre, akkor felesleges írnunk neked bármit. Ennek ellenére a kérdést nem kéne törölni, hiszen mások okulhatnak belőle.
Tessek, mert ugye azt allitottad hazudok! Szerinted nem halt meg senki olyan, aki egeszseges volt es alapbetegsegtol mentes. Nos de, ezek a tenyek!
Szerintem le kellene mérni ki mennyire tud összetett mondatokat értelmezni, és akinek az jön ki hogy nem tud, azt eltanácsolni a bármilyen bonyolultabb dolog olvasásától, vagy felhívni a figyelmét hogy 90% félre fogja érteni. Ez így tényleg veszélyes. Szegény kérdező lehet tök jószándékú, de tényleg full félreértelmezi a szöveget.
Nekik kellene valahogy egy rövidebb mondatokból álló szöveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!