Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szerintetek Jakab Ferenc...

Szerintetek Jakab Ferenc tényleg csak riogat a koronavírus járvánnyal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
[link]

2020. okt. 2. 11:02
 1/8 Andizsuzsi ***** válasza:
47%
Nyilván jogászként sokkal jobban ért hozzá, mint Jakab Ferenc virológusként. A mai számok is ezt mutatják.
2020. okt. 2. 11:37
 2/8 anonim ***** válasza:
35%

"Orbán a műsorban riogatásnak nevezte Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának vezetőjének gondolatait a második hullám kezeléséről és arról, hogy ha nem tesztelnek többet, akkor elszabadulhat a járvány."

Ugyebár erről a mondatról van szó.

Nos, itt nemhogy riogatásról nincs szó, de a feltételes mód sem helyes. A járvány elszabadult. Pont. Amikor naponta 800-1000 új fertőzött van, holott tavasszal csak pár napon át volt 100 fölött, akkor igenis kijelenthetjük, hogy elszabadult.

Ami nekem érthetetlen, hogy ez a kormány, amelyik mindig szívesen hozott népszerűtlen, sőt provokatív intézkedéseket, köztük sok olyat, amelyiknek gazdasági oka sem volt (pl. kutatóintézetek kontroll alá vonása, SZFE kicsinálása, CEU bezárása), az miért nem mer most egy népszerűtlen intézkedéssorozatot végigcsinálni a járvány miatt. Tavasszal mert, és lett is eredménye (nagyságrenddel kevesebb fertőzött), és nem lettek ettől népszerűtlenek. Akkor meg?

2020. okt. 2. 12:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Megriadtam én már a mai adatoktól is, hogy ezer felett, 1322 fő az új fertőzöttek száma és 17 ember elhunyt egy nap alatt, lélegeztető gépen is sok ember van.
2020. okt. 2. 14:15
 4/8 A kérdező kommentje:
#3 Nyugi, holnap megint 900 alatt lesz az új fertőzöttek száma
2020. okt. 2. 15:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Jó lenne ha már egy sem lenne, vagy legalább súlyos esetek ne lennének.
2020. okt. 2. 15:47
 6/8 anonim ***** válasza:
65%
Bizonyosan, csak meg kell nézni a svédeket, nyughodtan nézik a cirkuszt és évvégén átlagos népességfogyással zárnak majd.
2020. okt. 2. 15:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha abból a tényből indulunk ki, hogy egy fidesz politikusnál mindig az ellenkezője igaz annak, mint amit mond, akkor bizonyosan nem riogatás.
2020. okt. 2. 21:02
 8/8 anonim ***** válasza:
52%
Elszabadult. Egy virológus sokkal jobban tudja, mint egy politikus. Szerintem mindenki maradjon a saját szakterületén.
2020. okt. 3. 02:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!