Orvosi végzettségűek/orvostanhallgatók! Hogyan vélekedtek a mostanában kialakuló koronavírus-vitá(k)ról? (Gődény/Boldogkői, stb.)
Aki a szakmában benne van, az gondolom ismeri, miről van szó, de azért "emlékeztetőnek" például:
https://www.youtube.com/watch?v=WTIgoWUH9Mo
https://www.youtube.com/watch?v=zWG4uAcNYjE
stb. stb.
Köszönök minden hasznos választ előre is!
Nem, nem vagyok valóságtagadó-veled ellentétben. A kutatások nagyja arra a következtetésre jut, hogy bár a PCR teszt valóban nem bombabiztos, mégis a leghatékonyabb tesztelési módszer(gyorsasága miatt). Ezzel együtt elég biztos eredményt ad ahhoz, hogy ezt a módszert alkalmazzuk. A fals eredmények leggyakoribb okozója a hibás mintavétel, vagy ha az alany nem tartja be az előírt instrukciókat.
Persze ezen kívül is előfordulnak viszonylag gyakran hibás eredmények-de mint mondtam, ezek belekalkulálásával együtt is "Jó" a PCR-mivel jelenleg nincs "jobb". De tudtommal gődény nem olyan "kifogásokat" emlegetett a teszttel kapcsolatban, amiket én felvetek. Bár nem követem minden egyes "megmozdulását", nem vagyok mazochista, úgyhogy javíts ki nyugodtan.(bár nyilván nem az a lényeg, hogy gődény mit gondol). [link]
Nem egy leányálom ez a teszt, de nincs olyan, ami elég pontos és elég gyors is egyben, és e helyett lehetne alkalmazni. Viszont a tesztelés szükséges, az egyik legfontosabb momentuma a védekezésnek, még a nem teljesen megbízható tesztekkel is. Ezzel szemben az általad linkelt cikkel vannak gondok. Sok a fals negatív eredmény-viszont aránylag kevés a fals pozitív. Ezt támasztja alá a legtöbb kutatás, én is ezt tapasztalom. Ezzel szemben én az általad linkelt cikkre nem hivatkoznék-a cikk írójának önálló "szerzeményei", még az idézeteknek is ellentmondanak párszor, vagy elferdítik őket. Az eredetit még nem olvastam, így arról nem mondok véleményt,
Kicsit nézzetek utána mi is megy külföldön ezzel kapcsolatban.
Naaaaagyon nagy furcsaságok vannak a téma körül, sokan kiakadnátok, ha látnátok.
De valaki linkeljen már konkrétan olyan külföldi, szakmailag nívós oldalt (tehát ne a greenmedinfo-t, meg ne is a svájci propaganda cuccot), ami bármiben is alátámasztja a Gődény félék agymenéseit.
A PCR teszttel az az egy baj van, hogy nagyon érzékeny, és mivel mennyiségi kimutatásra nem alkalmas, olyan embereknek is pozitív eredményt jelezhet, akikben ugyan tényleg ott van/volt a koronavírus, de lehetséges(!), hogy már nem fertőz. Ebbe az irányba jelenleg is folynak a kutatások.
De! A kóklerek sose ezt hozzák fel ellenérvként (ahhoz legalább minimális szinten érteni kéne hozzá, hogy valaki ezt tudja), hanem kijelentik, hogy márpedig a PCR nem alkalmas a vírus kimutatására. Ez nettó baromság.
Linkeltél 2, valóban tudományos cikket- eddig igaz!
Azt persze nem vetted figyelembe, hogy kb. SZÁZSZOR
elmondtuk, hogy azok NEM gődényék nézőpontját támogatták! Nem cáfolta a nézeteimet, ellenben a tiédet cáfolnák az általad linkelt kutatások is, ha értelmezted volna őket!
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__immunrendszer-ferto..
Véletlenül nem te vagy a kérdező ennél a kérdésnél? Magyarázhattunk neki napestig, nem érdekelte...
Ugye, hogy mekkora röhej?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!