Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ez a koronavírus kezd már...

Ez a koronavírus kezd már nevetség tárgyává válni. Ki mit gondol?

Figyelt kérdés

A második hullám az több embert érint, mint az első - legalábbis ha csak a tesztek számát nézzük -, de a tünetek minimálisak. Van több koronás is a tágabb ismeretségi körömben (6 ember) és nekik náthájuk van, sőt valaki tünetmentes is, csak épp pozitív lett a tesztje (más okból tesztelték őket). Ahogy utánaolvastam, ismerősök elmeséléseiből is hallottam, a többségnek ez csak egy nátha, max 1-2 napos láz és csókolom.

Kérdem én: egy náthát okozó vírus miatt tényleg szükséges ez a hatalmas felfordulás?

A tesztek hamisságáról inkább már nem is beszélek, több ismerősömnél is voltak hatalmas bakik, amik fizikailag lehetetlenek, pl. egy távolabbi rokonom is kapott leletet (ráadásul pozitívat), miközben még csak tesztre sem ment el (nem volt gyanús eset).

Ne értsetek félre, az első hullámnál én is komolyan vettem még az egészet, de így hogy ez a vírus ténylegesen ennyire kezd közel merészkedni és több embert érinteni, rájöttem, kész vicc ez az egész.

Ellenpélda is nyilván van, egy 80 év és a kripta közöttinél valószínűleg LEHET akár halálos is (ugyanúgy, mint egy influenza vagy egy hasmenős-hányós betegség is!).

Nektek mi a véleményetek?

Természetesen az én véleményemmel ellentétes álláspontot is szívesen meghallgatok, mert érdekel, ki miként éli ezt meg, mit tapasztal a környezetében, ilyesmi.

2020. szept. 9. 14:47
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
9, már mutálódott és ENYHÜLT :)
2020. szept. 9. 15:11
 12/26 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező: akkor szerinted a herpesre való kenőcs is egy kamu? Vagy a hepa C, esetleg AIDS terapiaja se működik?

Aciclovir, ganciklovir, entecavir, ramintadin, raltegravir, mondanak neked ezek bármit is?

2020. szept. 9. 15:12
 13/26 anonim ***** válasza:
38%

A herpesz önmagától is elmúlik, nem kell ahhoz kenőcs. :D Csupán pénzkidobás.

2020. szept. 9. 15:13
 14/26 anonim ***** válasza:
65%
Semmi se létezik
2020. szept. 9. 15:16
 15/26 A kérdező kommentje:
A herpeszt sem örökre szünteti meg, hanem csak egy időre blokkolja a szaporodását (mint a többi antivirális szer, amit írtál). De a vírus ott marad és ha a gazdatest gyenge lesz, újra aktivizálódik. A herpesz tipikus ilyen, stresszre pl. kijön.
2020. szept. 9. 15:18
 16/26 anonim ***** válasza:
76%
Komolyan veszem, abból nem lehet baj. És ha mondjuk pont az én családomból halna meg valaki, akkor nem vigasztalna, hogy a halálozási ráta "csak" 5%, és másik X ember meg szinte tünetmentes.
2020. szept. 9. 15:23
 17/26 anonim ***** válasza:
80%

De nem azért nem eradikalja a vírust, mert hatástalan lenne ellene, hanem mert a ganglionokban bújik meg, ahol nyugvó állapotban van, és ott a hatásmechanizmus miatt nem hat rá a szer, és ahonnan ahogy írod, stresszre, immunrendszer gyengülésére előjön.

De ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lenne antiviralis szer, az antibiotikumok jó része is csak osztódó, szaporodó baktériumra hat, bakteriosztatikus a néven találkozhatsz velük.

2020. szept. 9. 15:24
 18/26 anonim ***** válasza:
22%
Akkor nevess rajta.
2020. szept. 9. 15:41
 19/26 anonim ***** válasza:
67%

Márciusban még én is nagyon féltem tőle, kb úgy állították be, mintha Ebola lenne. Itthonról sem mozdultam ki. Azóta több helyen jártam külföldön, úgy, hogy semmi bajom nem lett. A kormány az intézkedéseivel nyíltan hülyének nézi az embereket. Pl a Balaton partján meg a foci stadionban lóghatnak egymás nyakán az emberek, ott nem terjed a vírus, ha a tengerpartra mész, ott azonnal megfertőződsz, és kiírtod a fél magyarságot. Viktor kijelentette flegmán, hogy ha látni akarod a tenger augusztus 31-ig mehetsz, szeptember elsejétől indul a második hullám, akkor már nem mehetsz.. Több Balaton, kevesebb Adria, erre Szíjjártó az Adrián lógatja a lábát...

Az operatív törzs olyan tanácsokat ad, hogy a tojásokat mosd le hipós vízzel, szexelj maszkban, a családi autóban (mikor egy légtérben éltek amúgy is) hordjatok maszkot utazás közben, etc...

Az a baj, hogy ez az ország igencsak fogékony a hülyeségre, elég megnézni, hogyan is vásárolták fel az áruházak wc papír, cukor, liszt és élesztő készleteit, mint az elmebetegek.

Nagyon örülnék neki, ha vége lenne már ennek a tébolnyak, és mindekni élhetné a saját kis életét úgy, ahogy az neki tetszik, aki pedig retteg, bármikor bezárkózhat otthon.

2020. szept. 9. 15:44
 20/26 anonim ***** válasza:
74%
Nekem halt már bele ismerősöm és van több veszélyeztetett szerettem is. Számomra semmi szórakoztató, vicces nincs ebben az egészben. Én magam nem félek, de több ismerősömért is aggódok.
2020. szept. 9. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!