Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ide a Korona elméletekkel?!!

Ide a Korona elméletekkel?!!

Figyelt kérdés

Bár kevés esélyt látok rá, de szeretnélek megkérni titeket, hogy a poszt ne arról szóljon, ki tudja jobban ócsárolni a másikat, ne azt próbáljuk megmutatni ki az okosabb és ki az aki biztos tök hülye. Egyszerűen tekerjetek tovább, ha orbitális baromságnak tartjátok a másik véleményét, mert engem mindegyik érdekel, nem akarom hogy veszekedésbe torkoljon a véleménymegosztás.

Tehát, engem a ti fejetekben elő kép érdekel a korona vírussal kapcsolatban. Mit gondoltok mennyire komoly maga a betegség? Mit akarnak elérni a korlátozásokkal, mi a virus valódi oka, szerintetek mire számíthatunk még? Ki mit gondol a dolog politikai hátteréről?

Én a magam részéről nem hiszek a vírus komolyságában, szinte biztos vagyok benne, hogy politikai háttere van ennek az egész történetnek. Hogy valóban mi is a cél nem tudom, sosem foglalkoztam a politikával eddig a pillanatig.

2020. aug. 29. 10:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem a 👑 nem vicc.
2020. aug. 29. 10:28
 2/13 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem nyáron az esetek egy részét nem tették közzé, és most pótolják be.

Ez az egész csak politika.

A piros meg sárga országoknál is megfigyelhető volt ez.

Spanyolország sárga volt 5000 fertőzöttel naponta, a bosnyákok meg pirosak voltak pár száz fertőzöttel.

A másik meg hogy a külföldi diákok hogy a fenébe fognak tanulni???

2020. aug. 29. 10:32
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pont annyira kockázatos, mint más vírusos betegség, sem jobban, sem kevésbé, csak ez most éppen új. Más országokban is vannak korlátozások, intézkedések, nem igazán látom értelmét, hogy eltérő gazdasági helyzetben lévő országoknak mi érdeke lenne hasonló korlátozó intézkedéseket bevezetni.

Ha itt is olyan intézkedéseket hoznának, mint Észak-Koreában (pl. le kell adni a kutyákat, lelőhetnek bárkit a határ 1km-es körzetében, hogy "ne vigye be a vírust"), megérteném a felháborodást, azért nálunk ilyen nincs.

2020. aug. 29. 10:42
 4/13 anonim ***** válasza:
34%

Én, mint vírustagadó, nem a vírust tagadom, hanem az értelmetlen korlátozásokat. A vírus évszázadok óta köztünk van, csak most egy kicsit mutálódott. Nem veszélyesebb, mint az influenza, abba is belahalnak a krónikus betegek, az egészségesek meg felépülnek. A média és a politika miatt nem látjuk tisztán a valódi helyzetet. De ha nem létezne internet, akkor egyáltalán nem is tudnánk semmit a "járványról". Lenne egy rövid hír az esti Híradóban, amit már a Barátok közt első perceiben mindenki elfelejtene, és menne tovább az élet. Úgy gondolom, hogy ez is csak egy figyelem elterelés valami nagyobb bajról, pl gazdasági világválság. És pont kapóra jött, mert tesztelik a népeket, hogy mennyire irányíthatóak.

Egy elgondolkodtató dolog, hogy a politikusok soha, sehol sem viselnek maszkot. Sem a parlamenti gyűléseken, sem a vasárnapi szentmisén, sem sehol. Ha ez tényleg egy bolygópusztító vírus lenne, akkor ők is félnének. De nem félnek, szóval túl van ez spilzázva erősen. A pánik sokkal nagyobb pusztítást végzett a gazdaságban, mint maga a vírus, és ez jól jött bizonyos érdekcsoportoknak.

2020. aug. 29. 11:03
 5/13 anonim ***** válasza:
24%

Jézusom, mennyi hülye ember van.

Kb. 20x halálosabb a szezonális influenzánál, és jóval fertőzőképesebb. Ezért veszélyes. Ezek tények, melyek kétségbe vonása nem jelez kimagasló intelligenciát. Ha nem lennének a korlátozó intézkedések, az eddig megfertőzöttek száma nálunk is több tízezer lenne legalább-ez egy aránylag magas mortalitású betegségnél elég jelentős számú halottat jelent, köztük sokak szüleivel, nagyszüleivel, akik még évekig élhettek volna. Ennek ellenére a korlátozó intézkedések közül nagyon sok felesleges, viszont pár dologban lehetnének szigorúbbak. A politikusok pedig hülyék-persze nem mind, de ne drága Trump barátunkról vegyetek példát. Ezen jót röhögtem, de ha mindenképp példát szeretnél venni a politikusokról, akkor ne a magyar tévét nézd, hanem költözz nyugatabbra(csak ne az USA-ba:D ).

@3 Igen, pont annyira veszélyes, mint más vírusok... :D

Ja, pont annyira, mint a feketehimlő és pár rhinovírus(ez pl. náthát okozhat). (fun fact: nem az.)

2020. aug. 29. 12:57
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
Én azt hallottam a szomszédomtól, akinek a nagybátyja hallotta egy szavahihető fontos személyiségtől, hogy igen. És ez ellen csak Isten oltalmaz minket. Mert az van, ami volt már tavaly is, csak akkor nem volt még ennyire felszínre hozva. Mára láthatóvá vált. Láthatja mindenki, akinek szeme van.
2020. aug. 29. 13:43
 7/13 anonim ***** válasza:
64%
4-es elmondta a lenyeget.
2020. aug. 29. 15:20
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem spanyolnátha, nem lepra, viszont sok az olyan ember, akikre veszélyes lehet. Belesimulhat a szezonális influenzába. Remélhetőleg gyengülni fog.
2020. aug. 29. 18:18
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
Látom itt is megy a lepontozás, érvek nélkül.
2020. aug. 29. 19:38
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

A spanyolnátha is belesimult a szezonális influenzába, nyilván berobbanásakor sok áldozatot szedett, de az is elcsitult, ezzel is ez várható. A vírusnak hosszú távon nem éri meg felerősödni, hogy megölje a gazdatestet, mert anélkül nem életképes, szóval vagy hamar eltűnik, vagy enyébb változatban megmarad, szemben a baktériumokkal.

[link]

2020. aug. 29. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!