Tömegközlekedésben a járművezetők miért engedik felszállni az utasokat maszk nélkül ?
Egyébként is elég lazán veszik már az emberek a védekezést.
Van hogy világszerte 150-200 ezer ember kapja el 24 óra alatt.
Nem tudom figyelted e, de ahol lazítottak , ott újra halmozódtak az eset számok. (Románia)
Amúgy most jöttem vissza Amerikából, ahol a legnagyobb az eset szám.
Mernél rá fogadni, hogy nem hoztam be valamit ?
Megindulnak a kontinensek közti utazások , aztán hamar nagyobb baj lehet belőle.
Persze neked adhatunk felmentést, de én azért maszkot húzok. Bízom a virológusok véleményében.
Azért, mert az elég vicces lenne, ha egy maszkot nem viselő sofőr szólítaná fel az utast a maszk viselésésére.
Márpedig a sofőrök többsége kijelentette, hogy ők sem fognak vezetés közben, meg egyébként sem maszkot húzni. Hát mit mondjak, meg is értem.
Na ezért nem b@szogatják érte az utasokat sem.
A másik oka meg az, amit már leírtak előttem. Nincs rá jogköre, hogy megtegye. A rendőrt meg nem győzné hívogatni.
13-as Válaszoló: teljesen korrekt meglátás. Én is úgy gondolom, ezt az egyik alapvető higiéniai szabályt, minthogy nem köhögünk, tüsszögünk mást arcába, még a vírus-balhé előtt is tudta, betartotta a kulturált ember. Már az ovisokat is erre tanítják.
A buszsofőrnek meg van más gondja is, legfőképp, ha első ajtós, rápillantani, hogy van-e érvényes jegye ill. bérlete a felszállóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!