Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Gyakori és sok mandula kő...

Gyakori és sok mandula kő esetén mi a teendő?

Figyelt kérdés

Érdekelne, hogy milyen tapasztalatok vannak igazán gyakori mandula kő esetén ( 2 naponta kialakul kb). Orvos? Mandulák eltávolítása -> esetleg magán úton?

Minden tanácsot, tippet szívesen fogadok!

2020. jún. 11. 21:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Milyenek a manduláid? Nem nagyok,kráteresek? Akiknek megvannak a mandulái,sokaknak van mandulaköve. Próbálj sós vízzel vagy alkohol mentes Listerine szájvízzel gargalizálni rendszeresen.Talán megszünik.

Ha nem,lehet jobb lenne kivetetni a manduláidat.

2020. jún. 12. 07:53
 2/13 anonim ***** válasza:
Nekem naponta termelődik, és megkeseríti az életem... Eddig nagyon féltem a műtéttől, most is félek, de már elég volt belőle és hamarosan elmegyek orvoshoz vele, mielőtt nagyobb baj lenne. Te voltál már valahol?
2020. aug. 17. 18:30
 3/13 A kérdező kommentje:

Kráteresek a manduláim... annyi féle öblögetőt próbáltam már. Most egy hónapig savlekotot szedtem, mert hogy lehet amiatt van, el akartak kuldeni egy gyomortukrozesre is... de mondom NO, minden rendben van a gyomrommal hiába szedtem a savlekotot nem szűnt meg a rengeteg mandulakő!

Háziorvosnál voltam, meg egy jó par ful orr gegesznel, nem nagyon akarjak kiszedni az az igaszsag , de saját felelősségre kimutik azt mondta az utóbbi orvos.

Nem szeretnék ezzel bajlódni, nagyon kellemetlen tud lenni szájszag stb..

2020. aug. 23. 21:18
 4/13 anonim ***** válasza:
80%

Teljesen átérzem. És mikor műtenének? Megindokolták hogy miért nem akarnak műteni és mi az hogy saját felelősségre?

Most ezzel azt mondják hogy ha elcseszik a műtétet akkor az a te felelősséged? Na nehogymár!!

2020. aug. 29. 19:03
 5/13 anonim ***** válasza:
Mandulakőnek semmi köze a gyomorsavhoz. Az ételmaradék amikor rágsz belemegy a kráterekbe illetve az elhalt sejtek is ürülnek oda, meg a baktériumok is. Ezekből lesz a mandulakő (másnéven: detritus). Ha sok van és folyamatosan fent áll az azt jelenti, hogy a mandula nem látja el a feladatát már.
2020. dec. 27. 21:39
 6/13 A kérdező kommentje:
Igen, ki is műtötték végül! Krónikus mandulagyulladas állt a háttérben! :/
2021. jan. 28. 21:43
 7/13 anonim ***** válasza:
Általában közrejátszik. Jobb lesz így. Megszűnt a góc a szervezetedbe. Egészségesebb lettél. :) Üdv újra az élők sorában! :)
2021. jan. 28. 22:49
 8/13 anonim ***** válasza:
A mandulát műtötték ki? Vírus idején?
2021. jan. 29. 00:18
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
8: Műtétek folyamatosan zajlanak és a mandula meg plána nem olyan műtét amely halasztható. Komolyan károkat tud okozni.
2021. jan. 29. 02:44
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekem már isten tudja mióta megvan és még orvos sem látta, csak szenvedek a kcsg mandulakővel. Félek ám a műtéttől nagyon!
2021. jan. 30. 07:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!