Egyre jobban lehet látni hogy tévedtek a tudósok és a koronavirus járványt nem csak lassítani lehet hanem megállítani is?
Egy szakértői, egy modell nem gondolta azt hogy a járvány ennyire csökkenjen ilyen kevés esetszámmal így nagy esély van hogy a világból el fog tűnni a vírus..
Ugyanis minden modell jóval későbbre júliusra tették a tetőzést...
Ismételten jó példája vagy annak az embertípusnak, akinek fogalma sincs erről az egészről. Ez nem is lenne baj egyébként, csak akkor az "ész osztást" engedd át olyan embereknek, akik fogtak már a kezükben pl. immunológia könyvet.
Akkor tisztázzunk pár dolgot.
Minden járvány esetén a dokumentált fertőzöttekből számolják ki a mortalitást. Pont. Teljesen mindegy, hogy az ebolát, vagy a SARS-ot valójában mennyi ember kapta el, ugyanis ez sosem fog kiderülni, mindig abból számolnak, amilyen adatok rendelkezésre állnak. Tehát, ha 10 ezer dokumentált betegből meghal 1000, akkor az 10%-ot jelent, bármennyire is próbálunk zsonglőrködni a vélt vagy valós számokkal.
Továbbá, a kutatások szerint a fertőzöttek ~30% tünetmentes, ~50% enyhe, közepes, vagy még éppen kórházi kezelést nem igénylő állapotban vannak (hidd el, nem kellemes, ha 3 hétig otthon fekszel), 20% viszont súlyos eset.
Aztán, még az adatokat sem tudod pontosan értelmezni, ugyanis nem 3300 beteg van jelenleg, hanem összeset ennyit regisztráltak.
"Jó persze hivatalosan 10 százalék, de valójában nem annyi"
Még mindig nem érted, hogy senkit sem érdekel Kovács Józsi kommentje a gyakori kérdéseken, hogy ő mit gondol, valójában mennyi az annyi. Fölösleges azon filozofálni, hogy "valójában mennyi a fertőzött", mert semmilyen más járvány esetén nem tudjuk a valós számokat, ami viszont megjelenik a halálozási statisztikában, az arányait tekintve stimmelni fog, és itt ez a lényeg. És jelenleg ott tartunk, hogy 50-100x annyi áldozatot követel a SARS-Cov-2, mint pl. a szezonális influenza (ott sem tudjuk a pontos esetek számát).
"Pont ez az làtod amit én mondtam, 30 százaléka tünetmentes, 50 százalékuk meg ENYHE!! Azaz ezzel nem fognak rohangálni koronavírus tesztre!"
Nem. Megint nem értetted. Az ~50% enyhe, közepes, vagy közepesen súlyos. Tudok olyan emberről, aki 1 hónapig beteg volt a COVID-19 miatt (tesztje is volt), neki ne akard bemesélni, hogy ez "enyhe" volt, az enyhe egy náthát jelent, nem pedig 2-3 hétig tartó magas lázat és fulladásos köhögést.
"Azaz kb 70-80 százalékuk NINCSEN felfedezve!"
Ez egy teljesen légből kapott szám, amit semmivel sem tudsz alátámasztani. Egyébként pont most jött ki az országos reprezentatív mintavétel eredménye, 8000 mintából 2 volt pozitív...Szóval ezt a 70-80% ne kürtöld szét a világba olyan nagyon magabiztosan. Akik kielemezték az eredményt, azt mondták, hogy maximum 2-szer annyi lehetett az össz. fertőzött, mint amennyit regisztráltak (az még mindig 4-5% halálozás az influenza 0,2%-hoz képest).
"Én értem hogy te hogy gondolkozol, a hivatalos adatok alapján számolsz, de ez tök felesleges"
Pont annyira felesleges, mint az ebola vagy influenza esetén.
"Attól mert még a hivatalos adatok szerint nincs új fertőzött valahol, az nem azt jelenti, hogy nincs is új fertőzött."
Ez tök jó, csak hogy jön most ide? Egy szóval sem állítottam, hogy mindenkit felkutattak.
Erre elfelejtettem reagálni:
"Szóval 3300 igazolt fertőzöttnek TÜNETE volt"
Megint rosszul tudod. Tényleg nem akarlak megsérteni, de nem értem: ha ennyire homály vagy a témában, minek osztod itt az észt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!