Egy igazolt koronavirusos beteggel aki kigyógyult, lehet találkozni? Ti találkoznátok?
Figyelt kérdés
Ismerősömet tesztelték és vírusos lett tünetei is voltak, most már jól van és megvan neki az a bizonyos három negatív eredmény, most már biztonságos vele, legalább találkozhat?2020. ápr. 12. 00:27
1/32 anonim válasza:
Kijárási korlátozás van, tehát senkivel nem kéne találkoznod. Se koronással, se kigyógyulttal, se senkivel akivel nem laksz együtt.
Értem?
Kivétel ha nem halaszthatatlan, pl munkaügy és a gazdaságot szolgálja.
3/32 anonim válasza:
Kijárási korlátozás van úgyhogy nem. Egyébként ha megvan neki a 3 igazolt negatív eredmény akkor már nem fertőző.
4/32 anonim válasza:
Szerencsére a kijárási korlátozás rendelete szerint például a kozmetikusoddal találkozhatsz, így ha ezt a feladatot egy koronavírusos látja el, vele nyugodtan találkozhatsz
5/32 anonim válasza:
Azért érzed, hogy bugyuta a kérdés, nem? A válasz: persze, igen.
6/32 Salx Narval válasza:
Mondjuk ez is érdekes, mármint, hogy a kozmetikusok és a fodrászok miben mások akárkitől a fertőzés szempontjából, ráadásul hol van ott az ajánlott 1,5-2m távolság betartva? A kávézóba leülni egy asztalhoz, vagy ismerősökkel, rokonokkal beszélgetni kellő távolságból is nagyon veszélyes, egy szépségszalonban viszont az sem gond, hogy közel hajolnak és megérintenek. Nem sérelmezem a korlátozásokat és egyáltalán nem panaszként írom, csak úgy elgondolkodtam a dolgon.:D
7/32 anonim válasza:
Nem tudom, hogy pontosan mi a helyzet a szépségiparral az országban, de a környékünkön jelenleg a szépségipar leállt, munka nélküliek mind a kozmetikusok, mind a fodrászok.
8/32 anonim válasza:
Én találkoznék. Nem fertőző egyrészt, másrészt nem lehetünk örökké karanténban ennek ha tegnap vége lett volna akkor is túl késő lett volna. Még csinálják egy hónapig akkor ételjeggyel állhatunk sorban a leves konyhán és a vírus akkor is lesz. Mindenki menjen vissza dolgára!
9/32 anonim válasza:
Biztos valamelyik politikus felesége/lánya kozmetikus, fodrász vagy hetente jár, ezért nem tiltják. :))
10/32 anonim válasza:
Kedves 8-as. Baromságot beszél. Attól, hogy találkozik a haverjával a gazdaság nem fog helyreállni, ellenben a rendőr megbüntetheti, és ő megfertőzheti a haverját, mert lehet hordozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!